Hokejisti Olimpije so se po visoki zmagi na drugi tekmi polfinala alpske lige proti Lustenauu (4:0) znašli na pragu uvrstitve v veliki finale. Prvi zaključni plošček bodo imeli že v petek zvečer na tivolskem ledu. Realne možnosti za nastop v finalu imajo znova Jeseničani, ki so sinoči po hudem boju dobili triler z Brunicom in v podaljšku vrnili polfinalno serijo na izhodišče. Tretja tekma bo v petek na Južnem Tirolskem, četrta pa v nedeljo v Podmežakli.

Jeseničani so prvo zmago proti Brunicu v letošnji sezoni lovili tudi z najboljšim strelcem kluba v rednem delu tekmovanja Tadejem Čimžarjem, s katerim so dobili novo dimenzijo v napadu. Železarji so prevladovali vso tekmo in po ustvarjalni predstavi občutno nastreljali tekmeca (38:23), a je dolgo kazalo, da bo zmaga odšla v Brunico. Gostje so namreč izkoristili obe prednosti z igralcem več in na podoben način kot Jeseničani na prvi tekmi povedli z 2:0. Čeprav se je zdelo, da bo slovenske prvake pokopala neučinkovitost, se zlepa niso predali in bili v zadnji tretjini nagrajeni za vztrajnost. Najprej so po zadetkih Mihe Brusa in Philippa Paradisa izsilili podaljšek, v katerem je zlati gol že po dobri minuti igre dosegel David Rodman in Jeseničane znova vrnil v igro za uvrstitev v finale. »Občutki so izjemni! Pokazali smo pravi značaj in vložili ogromno energije v pomembno zmago,« je komentiral domači junak David Rodman, ki je z odločilnim golom poskrbel za delirij na tribunah, kjer se je zbralo več kot dva tisoč navijačev.

Olimpija se je po visoki domači zmagi na uvodni tekmi z Lustenauom (4:1) sprehodila do uspeha tudi na gostujočem ledu. Ljubljančani so zadeli že v prvi minuti, odločilno prednost pa so si priigrali ob koncu druge tretjine, ko so povišali vodstvo na 3:0. Z dvema goloma se je izkazal Žiga Pešut. Olimpija je tako kot v ponedeljek na tivolskem ledu znova zasenčila avstrijskega nasprotnika. Razmerje v strelih na gol se je na koncu ustavilo pri 43:27 v prid gostujočega moštva. Če se bo Olimpija že v petek uvrstila v finale, si bo zagotovila šest dni za pripravo na zadnje dejanje mednarodne sezone.