Iz sindikata so danes sporočili, da je disciplinski organ odločitev sprejel v torek. Poudarili so, da so bili še pred uvedbo postopka prepričani, da »ni storil ničesar narobe, ker je spoštoval in v celoti izvrševal vse prejete ukaze«. Ob tem so še pozvali Generalštab Slovenske vojske (GŠ SV), naj se opraviči vojaku.

Na GŠ SV sporočila sindikata za STA niso hoteli komentirati, ker da disciplinski postopek še ni pravnomočno zaključen.

Kako naj bi se zaključil disciplinski postopek zoper drugega vojaka, ni znano, po neuradnih informacijah pa naj bi se tudi ta postopek razpletel ugodno za vojaka, brez hujših posledic za njegovo službo.

Po incidentu 3. oktobra lani so sicer v GŠ SV ocenili, da je do kraje streliva v Nemčiji prišlo predvsem zaradi neustreznega varovanja tovornjaka in tudi zaradi pomanjkljivosti v ukazih. Menili so, da do tega dogodka ne bi smelo priti.

Do kraje je prišlo med prevozom skupno 10.000 kosov streliva, medicinske opreme in hrane na letališče nemške vojske v Leipzigu, od koder naj bi ta tovor prepeljali pripadnikom kontingenta SV v Maliju.

Prevoz sta s tovornjakom SV s ponjavo izvajala dva vojaka in ker sta prišla do cilja že dan prej, sta prenočila v hotelu, zjutraj pa naj bi potem tovor predala nemški vojski. Tovornjak je bil medtem parkiran na parkirišču, kjer pa je nekdo prerezal ponjavo in odnesel zaboj z 2000 naboji.