Ponudba žarov je na trgu res zelo pestra. Vsak žar in nenazadnje vsak kuhar ima namreč svojo specifiko in svoje navdušence oziroma zagovornike. Trg je zelo razgiban. Tako lahko izbiramo žare različnih velikosti, glede namena uporabnosti, glede na različna gorilna sredstva, s katerimi pečemo, poleg različnega cenovnega razreda pa imata svoj glas tudi material in dizajn žara.

Kakšna je namembnost večnamenskega kurišča Pixie? 

Večnamensko kurišče Pixie je namenjeno več načinom priprave hrane: žar, črepnja »izpod peke«, kuhanje jedi v kotličku, peka v žerjavici, na palici, peka kostanja, peka kruha in pice na šamotni opeki.  Je edinstven med vsemi izdelki, ki so danes na voljo na trgu.

Katere prednosti večnamenskega kurišča Pixie bi izpostavili?

Njegove prednosti so mobilnost, praktičnost uporabe in modularnost. Pixie služi tudi kot odprto kurišče.  Kurišče je enostavno za sestavljanje – lahko ga sestavi ena sama oseba v vsega dveh minutah. Prilagodljiv je vsakemu kraju uporabe in vsaki vrsti priprave hrane. Uporaben je vse leto za pečenje, kuhanje in druženje.

Katere praktične rešitve večnamenskega kurišča PIXIE velja posebej izpostaviti? 

Rešetko lahko postavite v kurišče in služi tudi kot odlagalna površina pri kuhanju v kotličku.

Pixie ima dve nastavitvi višine, 65 cm ali 21 cm (pri tleh).

Zamik kotlička za 45° omogoča umik hrane z ognja in varno postrežbo hrane.

Uporabljamo ga za več načinov priprave hrane ali kot kurišče za sedenje ob ambientalnem ognju.

Izdelek se v celoti zloži v osnovni krožnik (pospravljen zavzema majhen prostor). 

Teža izdelka je le 23 kg.

Izdelek je zaradi masivne izdelave stabilen.

Kakšna je uporabna izkušnja z večnamenskim kuriščem PIXIE? 

Pixie je zunanja kuhinja, ki jo lahko uporabljamo na dopustu, pikniku in za druženje doma. Premore izjemno socialno noto medgeneracijskega povezovanja in druženja ob ognju. Kurišče je okrogle oblike, ker ob ognju sedimo v krogu. Primeren je za peko in kuho za do 18 oseb.

Komu je namenjeno večnamensko kurišče PIXIE? 

Vsem, ki radi pripravljajo hrano zunaj sami ali v družbi. Ki radi kuhajo z ljubeznijo in raziskujejo različne načine priprave hrane na ognju. Je robusten in dolgotrajen izdelek, ki ga bodo ob minimalnem vzdrževanju in maksimalni uporabi brez skrbi dolgo uporabljali.

Kje je izdelan? 

Pixie je v celoti narejen v Sloveniji.