Državni podprvak v moški konkurenci je v spomladanskih razmerah postal Boštjan Kline, ki je za zmagovalcem v seštevku dveh voženj zaostal za 13 stotink sekunde, tretje mesto pa je tako kot lani osvojil Nejc Naraločnik (+0,58), peti v absolutni konkurenci. Peti v razporeditvi slovenskega državnega prvenstva je bil Filip Flisar, ki sicer nastopa v smučarskem krosu.

Kosi, ki je drugič postal državni smukaški prvak, je postavil tudi absolutni najhitrejši čas (1:43,51), drugo mesto v tej kategoriji pa sta si razdelila Kline in Avstrijec Niklas Köck. Končno četrto mesto v absolutni konkurenci je osvojil Nemec Klaus Brandner (+0,18), vodili po prvi vožnji.

Absolutno najboljši čas na dveh progah je v ženski konkurenci postavila postavila bosanska smučarka Elvedina Muzaferija (1:49,94). Smučalo je sedem smučark, Jera Kompan je zaostala 0,86 sekunde in bila v absolutni konkurenci druga, poleg nje je bila na startu le še ena Slovenka, Anja Drev je osvojila peto mesto.

Sta se pa Kline in Flisar pomerila tudi v posebnem »dila izzivu«. Oba sta odpeljala dve vožnji smuka in smučarskega krosa. v seštevku štirih voženj je zmagal Kline, ki bo na Krvavcu za nagrado dobil gondolo s svojim imenom.

To tekmo je za konec kariere izkoristil hrvaški smučar Natko Zrnčić Dim, ki se je po koncu smukaške tekme po progi spustil v kratkih hlačah in majici s kratkimi rokavi.

Že v petek so izpeljali tudi DP v superveleslalomu, pri moških je slavil Kosi, pri dekletih pa Saša Brezovnik.