Šestindvajsetletna Puchnerjeva je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra skočila s startno številko 18 in za tri stotinke sekunde prehitela izkušeno nemško smučarko Viktori Rebensburg, veleslalomsko specialistko, ki je tako ostala brez svoje prve smukaške zmage v svetovnem pokalu. Švicarka Corinne Suter je bila tretja z zaostankom osmih stotink.

Na zadnjem smuku sezone se je odvil tudi avstrijski dvoboj za zmago v končni razvrstitvi sezone v kraljevski disciplini. Nicole Schmidhofer je s skromnim enajstim mestom ubranila prednost 90 točk pred rojakinjo Ramono Siebenhofer, ki bi le z zmago teoretično poskrbela za preobrat, a se je uvrstila za novopečeno lastnico smukaškega globusa na 19. mesto in ostala brez točk, ki jih na finalu sezone podelijo le najboljši petnajsterici.

Schmidhoferjeva je osvojila svoj prvi mali kristalni globus za smukaški seštevek. In to v sezoni, v kateri je 29-letna smučarka osvojila svoji premierni zmagi v svetovnem pokalu, ko je dobila oba uvodna smuka sezone v Lake Louisu.

Prva tri mesta v smukaškem seštevku so zasedle Avstrijke. Siebenhoferjeva je z ničlo na zadnjem smuku izgubila tudi boj za drugo mesto v razvrstitvi discipline. Na drugo mesto je tako skočila rojakinja Stephanie Venier, danes osma, in Siebenhoferjevo potisnila na tretje mesto.

Ta sezona je bila sezona avstrijske smukaške renesanse. Od osmih smukov so Avstrijke zmagale na šestih.

Siebenhoferjeva je dobila smuka v Cortini d'Ampezzo, Venierjeva je slavila v Garmischu, Italijanka Sofia Goggia je zmagala v Crans Montani. Med zmagovalkami smukov v iztekajoči se sezoni je tudi Slovenka Ilka Štuhec, ki je konkurenco pokorila 18. decembra v Val Gardeni.

Štuhčeva je po svetovnem prvenstvu v Areju, na katerem je še drugič po vrsti postala svetovna smukaška prvakinja, imela tudi možnosti za zmago v seštevku discipline.

A so se sanje po drugem slovenskem smukaškem globusu končale predčasno že v Crans Montani s padcem Štuhčeve na smuku in novo poškodbo kolena. Sezono je tako končala kot četrta najboljša smukačica v svetovnem pokalu, takoj za avstrijskim triom na vrhu.