Najboljša slovenska alpska smučarska uvrstitev konca tedna je z devetim mestom v superveleslalomu uspela Klemnu Kosiju. Mariborčan je v Beaver Creeku dosegel prvo slovensko moško uvrstitev med prvo deseterico v tej sezoni. Danes je bil na dobri poti Žan Kranjec, da na prvem veleslalomu nove sezone doseže svojo najvišjo uvrstitev v ZDA. Vodičan je na prvi progi dosegel deveti čas, na drugi pa storil napako in nazadoval na 26. mesto. Štefan Hadalin je zasedel 32. mesto, uvrstitev na drugo progo pa je zgrešil za 15 stotink.

Dobro pripravljenost v hitrih disciplinah je potrdil Klemen Kosi. Štajerec je z devetim mestom dosegel najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, medtem ko je bil na smuku 15. Superveleslalomska preizkušnja je bila podobno kot smukaška precej skrajšana, saj je zmagovalec Max Franz za zmago potreboval le dobrih 61 sekund. Kljub temu gre pohvaliti organizatorje, ki so v težkih razmerah izpeljali obe hitri preizkušnji. »Ko sem v cilju na tribuni opazil veselje svoje sestre, sem vedel, da sem svoje delo opravil dobro. Ob uspehu kariere bi se rad zahvalil trenerjem in osebju, ki so me podpirali,« je bil srečen Klemen Kosi. Mariborčan je dodal, da mu je dala na startu z zraka motivacijo tudi ptica roparica, ki je simbolizirala ime proge, po kateri se je spustil.

Medtem ko uvrstitve med dobitnike točk ni nihče pričakoval od Tilna Debelaka, sta razočarala Boštjan Kline in Martin Čater. Po tekmi je glavni trener Peter Pen pohvalil Kosija, medtem ko je bil do Čaterja in Klineta kritičen. »Boštjan je brez prave informacije pri številki dve smučal v svojem slogu. Ker si ne zaupa, si ne upa privoščiti napadalne linije. Če sem zelo vljuden, lahko za Martina rečem, da se dela norca iz belega kruha. Že na 28. sekundi si je nabral ves zaostanek, srednji in spodnji del pa je presmučal podobno hitro kot Max Franz, a ostal brez točk. Žal mi je, ker si ne vzame tistega, kar mu pripada. Narediti mora ta preskok v glavi,« meni Pen.

Moški veleslalom je bil izjemno razburljiv in naporen, saj so bili najhitrejši na visoki nadmorski višini nad 3000 metri na progi več kot dve minuti in pol. Za senzacijo je s startno številko 48 poskrbel Thomas Tumler. Švicar je na prvi progi dosegel 21. čas, na drugi pa izkoristil dobro startno številko in prvič v karieri napredoval na zmagovalni oder. Na vodilnem mestu ga je prehitel šele Marcel Hirscher, ki pa ni dosegel četrte zmage v Beaver Creeku. Presenetljivo ga je premagal Stefan Luitz, ki si je pred enim letom v Alti Badii strgal prednje kolenske vezi, izpustil preostanek sezone in se po operaciji zmagovito vrnil v svetovni pokal. Nemci so konec tedna doživeli tudi šok, saj si je Thomas Dressen po padcu na smuku strgal prednje kolenske vezi. Za letošnjega zmagovalca Kitzbühla, ki je bil na začetku sezone odlično pripravljen, se je tekmovalna sezono končala že zadnji novembrski dan.