Danes ob 17. uri bodo državno cesto Bohinjska Bistrica–Jezero zaprli za ves promet, zapora naj bi trajala do nedelje do 17. ure. Razlog so zaključna dela in polaganje asfalta v sklopu ureditve regionalne ceste in površin za pešce, sporočajo z Občine Bohinj. »V času popolne zapore bo obvoz po Zgornji Bohinjski dolini, iz Ribčevega Laza skozi Staro Fužino, Srednjo vas v Bohinju, Bohinjsko Češnjico, Bitnje in obratno. Cesta skozi Bohinjsko Češnjico, ki je sicer v tem času zaradi del zaprta, bo izjemoma ta konec tedna odprta za promet,« opozarjajo na občini. Dodali so še, da bodo dela, če bo slabo vreme, prestavili na naslednji konec tedna (od 5. do 7. aprila), vendar glede na ugodno vremensko napoved to očitno ne bo potrebno.

Konec del v Bohinjski Bistrici prihodnji mesec

Glavna cesta skozi Bohinjsko Bistrico je bila zaradi del dalj časa zaprta za promet tudi lani jeseni, obvoz do Bohinjskega jezera pa je bil prav tako urejen po Zgornji bohinjski dolini. »Cesto skozi Bohinjsko Bistrico prenavljamo, na delu ceste urejamo tudi vodovod in kanalizacijo, vzdolž ceste pa bomo uredili še pešpot in ob slaščičarni pri Cukiju parkirišča,« je ob začetku prenove dejal župan občine Bohinj Jože Sodja. Vrednost del na cesti skozi Bohinjsko Bistrico, ki jih financira direkcija za infrastrukturo, sofinancira pa občina, znaša po podatkih DRSI 968.173 evrov, končana pa bodo predvidoma do konca aprila, dodajajo na direkciji. Občina je 400.000 evrov primaknila za gradnjo pešpoti in ureditev trga med tržnico in občinsko stavbo, ki ga bodo prenovili in zaprli za promet. Parkirišča ob slaščičarni Cuki, uredili jih bodo 11, ne bodo več prečna, temveč vzdolžna in označena z modro cono, v kateri je dovoljeno zgolj časovno omejeno parkiranje.

Bohinjska Češnjica bo ponovno neprevozna do sredine maja

Rekonstrukcijska dela na cesti v Bohinjski Češnjici, ki bodo predvidoma trajala dve leti, so v času zapore ceste skozi Bohinjsko Bistrico začasno prekinili. Ko bo cesta skozi Bohinjsko Bistrico ponovno prevozna, pa bo cesta skozi Bohinjsko Češnjico ponovno zaprta za promet, in sicer predvidoma do 15. maja. Tudi v tem delu Bohinja hkrati z obnovo cestišča urejajo še cestno razsvetljavo, kanalizacijo in vodovod.

Omenjenim cestnim delom naj bi se prihodnji mesec pridružila še dela v Stari Fužini. Tam bodo ob rekonstrukciji ceste prav tako uredili vodovod in vaško jedro, pločnike, avtobusna postajališča, cestno razsvetljavo ter razširili elektro omrežje. Vrednost del, ki jih financira DRSI in sofinancira Občina Bohinj, znaša 1.145.488 evrov.

Že v ponedeljek naj bi začeli urejati tudi cestišče v Ribčevem Lazu. Kot pojasnjujejo na DRSI, bodo uredili vozišče, pločnike, avtobusna postajališča, cestno razsvetljavo, odvodnjavanje, prometno opremo in signalizacijo ter komunalne vode. Vrednost del, ki jih financira direkcija za infrastrukturo in sofinancira Občina Bohinj, znaša 1.563.060 evrov.