Tim Gajser je vrhunsko začel sezono in na dveh dirkah svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP osvojil dve drugi mesti. Posebej obetaven je bil minuli konec tedna v Angliji, kjer bi si brez padca v prvi vožnji, v kateri je nato z kljub poškodovanemu motorju zasedel tretje mesto, v drugi pa prvi prevozil skozi cilj, zagotovil tudi skupno zmago.

Gajser bo imel novo priložnost za vrhunsko uvrstitev že ta konec tedna. Motokros karavana se je preselila na Nizozemsko, kjer jo s sobotnimi kvalifikacijami in nedeljsko dirko čaka prva letošnja preizkušnja na mivki. Na njej dvakratni svetovni prvak doslej v primerjavi s specialisti za te podlage ni bil povsem v ospredju, a tokrat bo morda drugače, saj je na takšni podlagi pred sezono veliko treniral.

»Ko sem bil na pripravah na Sardiniji, sem večinoma vozil na mivki. Tudi vse tri pripravljalne tekme (gre za tekme odprtega italijanskega prvenstva, v katerem je slovenski šampion v skupnem seštevku treh dirk zaostal le za Antoniem Cairolijem op. a.) so bile na mivki,« je povedal Gajser, ki se je iz Matterley Basina takoj odpravil na Nizozemsko, kjer je v začetku tega tedna že testiral motor in treniral.

Gajser in Cairoli že z lepo prednostjo pred tekmeci

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva sta se po uvodnih dveh dirkah Cairoli in Tim Gajser že močno oddaljila od tekmecev. Italijan ima osem točk prednosti pred slovenskim voznikom, tretji Francoz Gautier Paulin pa za Gajserjem zaostaja že za 15 točk. V Valkenswaardu ne bosta nastopila poškodovana Jeffrey Herlings in Romain Febvre.

Ali bo Gajser edini predstavnik AMZS v Valkenswaardu, še ni znano. Jan Pancar je namreč prijavljen na dirko svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MX2, vendar je na čakalni listi.