Proga v Matterley Basinu naj bi bila Timu Gajserju najljubša na dirkaškem koledarju. Da je res tako, je dokazoval cel dirkaški konec tedna. Sprva v sobotnih kvalifikacijah, ki jih je dobil, nato pa še na nedeljski preizkušnji. To bi skoraj zagotovo dobil, če v prvi vožnji razreda MXGP zaradi prevelike vneme ne bi grdo padel in zletel z motorja. Medtem ko je bil njegov motocikel precej poškodovan, je imel Makolčan nekaj več sreče. Ostal je cel, se hitro pobral in nadaljeval dirko. Čeprav je vozil brez zaščitnih očal in maske, povrhu pa je imel veliko težav z razrahljanim krmilom in še nekaj polomljenimi deli, je ostal konkurenčen. V cilj je pripeljal le za Italijanom Cairolijem in Francozom Gautierjem Paulinom, ki sta Slovencu čestitala za izjemen nastop.

Drugo vožnjo je bolj ali manj krojil Gajser. Že v drugem krogu se je otresel tekmecev in izvrstno branil prvo mesto. Njegov najbližji zasledovalec Cairoli je ob koncu sicer odločno napadel, precej zmanjšal zaostanek, a mimo slovenskega motociklista ni uspel odpeljati. Ne glede na to pretirano razočaran bržkone ni bil, saj mu je tudi drugo mesto zadostovalo za skupno zmago na dirki. S tem je še utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima 97 točk, drugi je Gajser z 89, tretji pa Paulin, ki je doslej zbral 74 točk.

V šibkejšem razredu MX2 je slovenske barve v Veliki Britaniji zastopal Jan Pancar, ki je v prvem letošnjem nastopu v tej konkurenci ostal brez točk. V prvi vožnji je bil 23., v drugi 24., skupno pa je to zadoščalo za 27. mesto. Zmago je slavil Danec Thomas Kjer Olsen, ki je dobil obe vožnji, drugi je bil Nemec Henry Jacobi, tretji pa Francoz Tom Vialle.

Motokrosiste naslednja preizkušnja v svetovnem prvenstvu čaka že ta konec tedna, ko se bodo dirkači pomerili v Vaalkenswardu na Nizozemskem.