Gajser je blestel že na treningih in v kvalifikacijah, kjer je bil najhitrejši. V prvi vožnji je v drugem krogu prehitel vse tekmece, nato pa v 20. minuti grdo padel. Dirko je kljub temu nadaljeval.

»Zadovoljen sem s celotnim minulim tednom in vikendom. Dobro mi je šlo, hitrost je bila prava, užival sem na progi. Tudi v prvi vožnji mi je start zelo dobro uspel, sem bil takoj za Cairolijem, potem sem ga prehitel v drugem krogu, naredil razliko. Potem pa se mi je pripetila napaka, padec, ko sem šel v 'špuro'. Kaj češ. Nadaljevanje dirke je bilo težko, motor je bil kar uničen, krmilo je bilo zvito, tudi zaščitna plastika je visela dol in me je ovirala pri vhodih v ovinke. Sem kar vesel, kako sem končal, in hvaležen, da ni bilo nič hujšega, malo bolečine sem imel v rami, ampak ni bilo sile. Druga vožnja pa je bila super,« je opisal Gajser.

Naslednja postaja v karavani svetovnega prvenstva bo 31. marca dirka za veliko nagrado Nizozemske v Valkenswaardu. Na njej ne bo nastopil branilec naslova svetovnega prvaka Jeffrey Herlings, ki še vedno okreva po poškodbi iz pripravljalnega obdobja. Kot so sporočili iz njegove ekipe KTM, naj bi manjkal tudi čez 14 dni na dirki v Trentinu. Prav tako na naslednjih dveh dirkah ne bo nastopil Francoz Romain Febvre, ki je grdo padel v drugi vožnji na uvodni dirki v Neuquenu in si poškodoval gleženj.

Gajser se je z ekipo iz Anglije že odpravil na Nizozemsko, kjer ga čaka privajanje na mivko: »Na peščeni podlagi smo se pripravljali. Ko sem bil na Sardiniji, sem večinoma vozil na mivki. Tudi vse tri pripravljalne tekme so bile na mivki. Počutim se dobro in že komaj čakam naslednjo tekmo,« je napovedal Gajser.