Tretje mesto v kvalifikacijah si je privozil Belgijec Jeremy Van Horebeek, četrti je bil Francoz Gautier Paulin, peti pa Švicar Jeremy Seewer.

Gajser je sezono 2019 pred tremi tedni začel z drugim mestom v Argentini, tedaj ga je premagal le Cairoli, tretji je bil Van Horebeek. V seštevku ima po prvi dirki Cairoli 50 točk, Gajser pa 44.

Na nedeljski dirki bo Gajser spet edini slovenski predstavnik. Po načrtih pred sezono bi moral na prvi evropski postaji nastopiti tudi Klemen Gerčar, ki pa je šele nedavno okreval po vnovični operaciji kolena in zaradi še ne dovolj dobre pripravljenosti odpovedal nastop v Veliki Britaniji.

Poleg Gajserja pa bo na dirkaškem koncu tedna v Matterley Basinu nastopil tudi Jan Pancar. Sprva je bil prijavljen le za preizkušnjo evropskega prvenstva, bil pa je tudi na čakalnem seznamu za dirko svetovnega prvenstva v razredu MX2, priložnost pa je tudi dobil. Današnje kvalifikacije v šibkejšem razredu SP je končal na 20. mestu, najboljši je bil Danec Thomas Kjaer Olsen pred Nemcem Henryjem Jacobijem in domačinom Benom Watsonom.

V nedeljo bo prva vožnja MX2 na sporedu ob 13. uri, druga pa ob 16.; v elitnem razredu MXGP pa bodo dirkali ob 14. in 17. uri.