Slovenska nogometna reprezentanca si je po remiju na gostovanju v Izraelu razdelila plen tudi proti trdoživim Severnim Makedoncem, ki so bili v Stožicah enakovreden tekmec. Izbrana vrsta v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo tako ostaja neporažena, prvo zmago pa bo naskakovala v junijskem terminu z gostovanjema v Avstriji in Latviji. Slovenija je na zadnjih petih uradnih tekmah vselej remizirala z identičnim izidom 1:1.

Selektor Matjaž Kek na domači premieri ni posegal v udarno enajsterico v primerjavi s četrtkovo tekmo v Hajfi, kar je novost v slovenski reprezentanci, saj so prejšnji selektorji neprestano iskali idealno postavo. Slovenija se je v Stožicah predstavila kot bojevita reprezentanca in se z agresivno igro zoperstavila grobim Severnim Makedoncem, ki so v zadnjih dveh letih v opaznem naletu. Zadnjih deset tekem pred gostovanjem v Ljubljani sploh niso izgubili, kar je predramilo tudi njihove navijače. Makedonci so imeli v Stožicah bučno podporo, saj so njihovi navijači okupirali vse sektorje na stadionu in razobesili na desetine zastav z rumenim soncem na rdeči podlagi.

Skoraj 10.000 obiskovalcev je uživalo v tekmi z divjim ritmom in tekmovalnim nabojem. Nasprotnika sta bila po vsem igrišču tako ostra, da je bil obračun na robu incidenta, zato je španski sodnik Fernandez že po 20 minutah pokazal pet rumenih kartonov in miril strasti. Slovenija je bila po navodilih s klopi čvrsta in hrabra, s čimer si je prislužila simpatije navijačev. Po slovenskem vodstvu je zadišalo v osmi minuti, a je Šporar z leve strani nastreljal vratarja Dimitrievskega. Energična slovenska vrsta je še naprej vztrajno iskala poti do gola in ga našla še pred polčasom, ko je kolektivno akcijo po podaji Šporarja z glavo zaključil Zajc in dosegel četrti gol v reprezentančnem dresu. Slovenija je tako kot v Izraelu takoj po vodstvu podlegla pritisku, a sta obe žogi po strelih Paneva in Bardija končali za Oblakovim golom.

Trenutek nezbranosti je na začetku drugega polčasa botroval izenačenju. Makedonci so izpeljali hitro akcijo po levi strani, kjer je iz igre začetniško izpadel Stojanović, strelec Bardi pa je imel v kazenskem prostoru dovolj prostora, da je matiral Oblaka. Tekmeca sta se pognala v odprto dirko za zmago, a sta si pripravila malo izrazitih priložnostih za zmago, saj je padel tudi ritem tekme. Slovenci so bili najbliže novemu vodstvu po strelu Zajca, vendar je žoga končala v kotu za pravično delitev točk.

»Pričakovali smo več točk, a je rezultat glede na dogajanje na igrišču povsem realen. Proti močni Severni Makedoniji nismo bili dovolj kakovostni, da bi osvojili tri točke. Morda so igralci v kakšnem trenutku še vedno premalo odločni. Manjkajo zmage, a mora zmagovalna mentaliteta pri igralcih očitno še dozoreti,« je razložil selektor Matjaž Kek. »Težka tekma, zelo ostra. Dobivamo prelahke gole, a to je nogomet. Žal se nam to ponavlja, je pa veliko stvari pozitivnih. Gremo naprej z dvignjeno glavo, še veliko tekem je pred nami,« je tekmo pokomentiral Josip Iličič, ki je po nogah prejel veliko udarcev. Strelec edinega gola za Slovenijo Miha Zajc je bil s točko zadovoljen: »Imeli smo veliko priložnosti, a nismo bili učinkoviti. Pomembno je, da smo nevarni za gol, mislim, da lahko našo predstavo ocenim kot pozitivno. Seveda bi obe tekmi lahko dobili, a tudi izgubili. Zmage bodo še prišle.«