Vesti o poškodbi Messija je po tekmi tvitnila argentinska zveza. Najboljši strelec v zgodovini dvakratnih svetovnih prvakov (1978, 1986) bo tako še v manj lepem spominu ohranil špansko prestolnico, čeprav tekma ni bila odigrana na stadionu Reala, ampak na Wandi Metropolitani Atletica, v katerem eno osrednjih vlog igra slovenski vratar Jan Oblak.

Salomon Rondon (6.), Jhon Murillo (44.) in Josef Martinez (76.) so Venezueli zagotovili zmago, ki jo je ublažil Lautaro Martinez (59.). Messi, ki za izbrano vrsto svoje države ni igral od lanskega SP v Rusiji, bo imel s soigralci novo priložnost za svojo prvo reprezentančno lovoriko na pokalu Amerike od 14. junija do 7. julija.

A popotnica pred turnirjem na tleh večnih argentinskih rivalov Brazilcev je vse prej kot dobra. Poleg poraza je proti Venezueli predčasno končal dvoboj Gonzalo Martinez, ki je imel težave s stegensko mišico.

Mehika je v kalifornijskem San Diegu na prijateljski tekmi s 3:1 odpravila Čile, ki je osvojil zadnja naslova na južnoameriškem nogometnem prvenstvu (Copa America) leta 2015 in 2016. Novega selektorja reprezentance el tri Gerarda Martina, sicer Argentinca, so z zadetki razveseli Raul Jimenez iz enajstmetrovke (52.), Hector Moreno (63.) in Hirving Lozano (64). Nicolas Castillo je edini zadetek za Čile dosegel v 70. minuti.