Jeseniški hokejisti so do zadnjega trepetali za vstop v končnico alpske lige, v četrtfinalu pa so zavezali kravato prvakom iz Asiaga in se že po štirih tekmah uvrstili med četverico najboljših. Več težav ima Olimpija, ki je po štirih tekmah izenačena v zmagah z Rittnom.

»Jesenice ekspres« so pripravile najprijetnejše presenečenje izločilnih bojev. Železarji so na zadnjih tekmah pred končnico nakazali dvig forme, v četrtfinalni seriji na štiri zmage pa so z borbenostjo in požrtvovalnostjo po všečni igri ugnali hokejiste Asiaga. V vratih je blestel Matthew Climie, ki je v Podmežaklo prispel šele februarja in se odlično ujel z novim moštvom. Jeseničani so bili proti Asiagu najprepričljivejši ravno na sinočnjem obračunu številka štiri, ko so po zmagi s 6:0 (strelci Glavič, Bašič, Pance, Paradis, Rodman in Svetina) izkoristili prvi zaključni plošček za uvrstitev v polfinale in ponovili dosežek iz minule sezone. Pred letom dni so za polfinale preskočili Olimpijo s 4:0 v zmagah. Jeseničani bodo čez teden dni odprli polfinale proti vodilnemu moštvu rednega dela alpske lige Brunicu, ki je v četrtfinalu hitro preskočil Cortino.

Hokejisti Olimpije in Rittna bodo raztegnili četrtfinalno serijo, saj je na dosedanjih štirih dvobojih vsako moštvo po dvakrat visoko slavilo doma. Potem ko so Ljubljančani v petek zvečer v Tivoliju s 6:2 ugnali italijanskega tekmeca, so bili v gosteh znova nemočni (0:5). Očitno je, da v tej seriji zaradi šesturne poti z avtobusom odloča prednost domače dvorane. Tivolski hokejisti bodo Ritten gostili v torek ob 19.15. Zmagovalec serije se bo v polfinalu pomeril z Lustenauom ali Salzburgom, ki sta v zmagah prav tako izenačena na 2:2.