Ljubljančani, ki so nastopili brez poškodovanega Mihe Zajca - v prvem napadu ga je zamenjal povratnik v ekipo Žiga Pešut, so svojim navijačem hoteli dokazati, da je bil sredin poraz v Renonu (0:4) le posledica slabega dneva. Začeli so agresivno, kar se jim je hitro obrestovalo. Že v 43. minuti so izvedli lepo akcijo, v kateri sta sodelovala Kristijan Čepon in Jezovšek, Koblar se je sam znašel pred vratarjem Thomasom Ragustom in ga tudi premagal.

S hitrim vodstvom se gostitelji niso zadovoljili, še naprej so napadali, si priigrali še nekaj priložnosti, tudi Italijani pa se niso le branili, tako da so lahko gledalci lahko uživali v dinamični igri. Toda do konca tretjine kljub priložnostim na obeh straneh gola ni bilo, gosti v zadnji minuti in pol niso izkoristili številčne premoči po neumnem prekršku Orehka.

Tudi na začetku druge tretjine so se priložnosti vrstile pred obema goloma, Ragust je čudežno ubranil strel Koblarja, nekajkrat pa se je na drugi strani izkazal tudi Žan Us, nato pa je ritem nekoliko padel. A to ne pomeni, da ni bilo priložnosti, gostujoči vratar je tudi Jezovšku ubranil strel, ki so ga vsi videli v mreži, Usa je rešila prečka, nekaj trenutkov pozneje, v 33. minuti, pa je Olimpija povedla z 2:0. Gal Koren je izza vrat prišel pred gol, prvi strel mu je vratar ubranil, odbiti plošček pa je ljubljanski napadalec vendarle spravil za njegov hrbet.

Izid 2:0 pa ni ostal do drugega odmora, domači so namreč prednost v 38. minuti še povišali. Orehek se je soigralcem oddolžil za nespametno potezo v prvi tretjini, s strelom med nogami branilca je presenetil vratarja.

V 46. minuti so Italijani izid znižali. Ko se je s kazenske klopi vračal Luka Vidmar, je v obrambi spodrsnilo Alešu Kranjcu, kar je izkoristil Andreas Lutz. A Ljubljančani so hitro odgovorili, po protinapadu je zadel Jezovšek, nato pa je Orehek dosegel še dva gola in s tremi postal junak tekme, na kateri so še gol dosegli gosti, a s tem so le kozmetično popravili poraz.

Jeseniški hokejisti na pragu polfinala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so le še zmago oddaljeni od polfinala alpske lige. V tretji tekmi so namreč še tretjič premagali Asiago, drugič v gosteh, tokrat s 3:1 (0:0, 2:1, 1:0). Prvo priložnost, da si dokončno zagotovijo uvrstitev med najboljše štiri, bodo imeli že v nedeljo v domači dvorani Podmežakla.

Gole za Jeseničane so dosegli David Rodman (21.), Luka Bašič (40.) in Jaka Sodja (44.).

Že prvi tekmi sta bili izenačeni, tudi tokratna ni bila nič drugačna, razmerje strelov je bilo 28:28.

Gosti so v prvi tretjini, v kateri sta obe ekipi igrala disciplinirano in preudarno, zadržali mrežo nedotaknjeno, čeprav so nekaj časa na ledu igrali tudi s tremi igralci proti petim. Povedli pa so v 24. minuti, ko je v polno zadel Rodman. Domači so imeli v tem delu nekaj več strelov na gol, v 27. minuti so prek Marca Rose tudi izenačili. A na koncu tretjine so bili slovenski prvaki spet v vodstvu, Luka Bašič je izkoristil številčno premoč na ledu.

Blaž Tomaževič, ki je bil podajalec pri prvem golu, je nato na začetku zadnjega dela prednost povišal, Italijanom pa do konca ni uspelo več doseči gola, tako da so se še tretjič zmage veselili Jeseničani.