Na Zahodu je precejšnja gneča na mestih tik pod robom končnice. Hokejisti iz divje Minnesote imajo 79 točk, le točko manj pa Colorado in Arizona. Chicago in Vancouver imata 74 točk, Edmonton 73, Anaheim 71, že odpisani Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja pa na zadnjem mestu razpredelnice 60 točk.

Washington, kljub porazu, ostaja tretja najboljša ekipa vzhodne dela lige NHL. Minnesota je povedla z golom Jordana Greenwayja v 17. minuti, prestolniki so z golom Bretta Connollyja v drugi tretjini izenačili, končni izid je postavil Luke Kunin v tretji tretjini.

»To ni bila naša tekma. Vedeli smo, da bodo igrali kot obupanci, saj potrebujejo vsako točko, pri nas na srečo ni več take nuje,« je po tekmi dejal kapetan Washingtona Aleks Ovečkin.

V obupanem lovu na točke so se znašli tudi hokejisti Anaheim Ducks, ki so v derbiju tihomorske skupine po podaljšku s 4:3 ugnali San Jose Sharks, ki si je ob Calgaryju že zagotovil mesto v končnici. Odločilni zadetek je prispeval Jakob Silfverberg 38 sekund po začetku podaljška.

Glede na to, da se bo redni del sezone končal 6. aprila in da imajo rački do konca le še šest tekem, so boj za končnico že izgubili tako kot njihovi mestni tekmici LA Kings. Rački za osmim mestom zaostajajo velikih osem točk.