Tampa je Arizono Coyotes nadigrala s 4:1 in ima že precej pred koncem rednega dela lige na čelu lige neulovljivih 116 točk; Boston in Calgary jih imata na drugem mestu po 95. To pomeni, da so si hokejisti Tampe prvič v zgodovini kluba priborili predsedniški pokal ter bodo imeli v končnici Stanleyjevega pokala ves čas prednost domačega ledu. Steven Stamkos je zadel svoj 384. gol v NHL ter na čelu večne lestvice najboljših strelcev kluba prehitel Vincenta Lecavalierja.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je v statistiko vpisal nov podajo. V 31. minuti je podal Dustinu Brownu za izenačenje na 2:2. Šest minut kasneje je za Winnipeg zadel Tyler Myers in postavil končni izid.

V prvem delu so gostje po golih Kevina Hayesa (12.) in Kylea Connorja (13.) v razmaku 65 sekund povedli z 2:0. V 15. minuti je domačim hitro vrnil upanje Sean Walker.

Kopitar in druščina so po slabi sezoni že zapravili vse možnosti za končnico. Zato pa bo ekipa iz Kalifornije še skušala uiti z dna prvenstvene razpredelnice. Naslednja tekma Los Angeles čaka v petek, ko na lokalni derbi prihaja San Jose.