Jean vztraja, da je Osakin oče Leonard Francois z njim podpisal pogodbo, ko je leta 2011 treniral zdaj dvakratno zmagovalko turnirja za grand slam in njeno sestro Mari.

Osaka, ki je do danes zaslužila deset milijonov dolarjev, je za francosko tiskovno agencijo AFP dejala, da na to temo ne sme ničesar reči, so pa viri blizu igralki dejali, da jih ni strah izida tožbe in da verjamejo, da bo stvar kmalu razrešena. Osakin odvetnik Alex Spiro je dejal, da je Jeanova trditev absurdna in da primer nima podlage.

Je pa 21-letna Osaka na vprašanje, kako se sooča s pastmi slave in dejstvom, da postaja vrhunska igralka, priznala, da se še vedno uči. »V tem sem še vedno precej nova, zato težko kaj rečem. Mogoče bom sčasoma bolje dojemala različne situacije,« je dejala Osaka, ki je bila v prvem krogu mastersa v Miamiju prosta, v drugem pa jo čaka Belgijka Yanina Wickmayer.

Je pa v prvem krogu turnirja v Miamiju igrala tudi Naomijina sestra Mari, ki je v prvem krogu s 6:2 in 6:4 izgubila proti Američanki Whitney Osuigwe.