Enaindvajsetletna Zidanškova, 66. igralka sveta, je v prvem krogu naletela na deset let starejšo romunsko veteranko Monico Niculescu, 138. igralko na lestvici WTA, ki se je na turnir prebila skozi kvalifikacije.

Romunka, ki je bila pred sedmimi leti že 28. igralka sveta in je v svoji karieri osvojila tri turnirje WTA med posameznicami in devet turnirjev WTA v dvojicah, je v dvoboju, ki je trajal nekaj več kot uro, najvišje uvrščeni slovenski igralki prepustila le tri igre ter gladko napredovala v naslednji krog, v katerem se bo pomerila z 20. nosilko Španko Garbine Muguruzo.

Slovenski nastopi le še v dvojicah

Tudi najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP Bedene, trenutno zaseda 69. mesto, je v prvem krogu naletel na razpoloženega igralca. Francoz Adrian Mannarino, 55. igralec z lestvice ATP, je Ljubljančanu prepustil prvi niz s 4:6, a je nato v nadaljevanju dobil naslednja dva s 6:4 in 6:2 ter po dveh urah in četrt napredoval v drugi krog, v katerem bo prekrižal lopar s 13. nosilcem Rusom Danilom Medvedevom.

Slovenskih nastopov onstran velike luže s tem še ni konec. V konkurenci dvojic na turnirju WTA v Miamiju bodo zaigrale tri Slovenke, in sicer Andreja Klepač v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, Jakupovićeva v paru z Rusinjo Irino Hromačevo in Katarina Srebotnik v paru z Američanko Raquel Atawo.