Predstavljene vaje bodo popestrile čas v pisarni, kar je pa še bolj pomembno, lahko pomagajo zmanjšati ali odpraviti napetost v mišicah, ki je posledica sedentarnega načina življenja.

Če že čutite bolečine v mišicah in sklepih, se raje zglasite pri zdravniku oz. strokovnjaku s tega področja in naj vam le-ta poda strokovno mnenje glede tega, kaj je najbolj primerna terapija za vaše stanje. Vaje, ki vam jih bom predstavil, lahko pomagajo, niso pa čudežne in pred pričetkom izvajanja se vedno posvetujte z zdravnikom.

Preden predstavim vaje, bi vas rad opozoril na eno največjih ovir, ki vam lahko prepreči izvedbo le-teh, in sicer preslišati morate svoje lastno vprašanje »Kaj si bodo drugi mislili?«. Vaje izvajajte ne glede na to, kakšno mnenje bodo o tem imeli vaši sodelavci ali drugi mimoidoči. Edino, kar šteje je vaše počutje ter telesno stanje in s temi vajami boste izboljšali oboje.

VAJA #3 – ROTACIJA

Z rotacijo dodatno naslovimo gibljivost hrbtenice, istočasno si pomagamo raztegniti pogostokrat zakrčene mišice prsnega koša, z dlanjo obrnjeno navzgor pa veliko naredimo tudi za gibljivost v ramenskem obroču, saj gre za obraten gib oz. položaj, v katerem se rama nahaja večji del dneva. Roko torej iztegnite predse v višini rame in se počasi obračajte nazaj, kolikor vam dovoli trenutna gibljivost telesa. Glava oz. pogled naj ves čas sledi iztegnjeni roki. Po občutku izvedite 5 do 10 ponovitev najprej v eno stran in nato zamenjajte.

Za konec naj omenim še to, da morate izvajati vaje, da bi vam lahko koristile. Ni dovolj, da samo vemo, da je nekaj koristno za naše počutje, stopiti moramo v akcijo in z nekaj volje, truda in časa si lahko pomagamo vzdrževati tako kvaliteto kot tudi kvantiteto našega življenja.

Za več informacij mi lahko pišete na info@kondicijska-vadba.si. Obiščete lahko tudi mojo spletno stran.

Bodite OPTImalni.

Adi M.