V 3. slovenski ligi so spomladanski del sezone minuli konec tedna začeli tudi v skupinah center, sever in zahod. Prve tekme pa so s seboj prinesle tudi prvo trenersko menjavo. Za njo so se odločili pri Kopru, kjer že dolgo ne skrivajo ambicij, da bi se kar najhitreje vrnili med prvoligaše. Toda po sobotnem remiju proti Tolminu je resno ogroženo že napredovanje v 2. SNL. Prav Tolmin namreč za Koprčani na lestvici zaostaja le tri točke. Sobotni rezultat 0:0 je očitno precej zaskrbel vodilne v koprskem klubu, ki so se odločili za trenersko menjavo. Dosedanjega Damirja Milinovića je zamenjal Novica Nikčevič.

Po razlagi na klubski spletni strani so se vodilni za menjavo odločili, ker po njihovih besedah želijo predvsem uveljaviti domače nogometaše, visoke tekmovalne in rezultatske cilje pa dosegati z nogometaši, vzgojenimi na Bonifiki. Pri tem delovanje in razmišljanje zdaj že bivšega stratega rumeno-modrih nista bila povsem v skladu s filozofijo in cilji vodstva kluba.

V skupini sever spomladanskega dela sezone niso začeli pri ekipi Mons Claudius iz Rogatca. Vodstvo kluba se je namreč kmalu po novem letu tako zaradi finančnih kot kadrovskih zadev umaknilo iz članskega tekmovanja.