Preiskovalni sodnik je za voznika osebnega avtomobila odredil pripor, sopotnica, 26-letna državljanka Hrvaške, pa je bila po prekrškovnem postopku zaradi zasega kokaina izpuščena iz pridržanja.

Kot je danes na novinarski konferenci povedal vodja oddelka za organizirano kriminaliteto sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Murska Sobota Roman Medik, so po ustavitvi avtomobila med rutinskim nadzorom prometa malo pred polnočjo prek uradnih evidenc policije ugotovili, da je bil voznik že obravnavan za kazniva dejanja, povezana s preprodajo prepovedanih drog.

Zato so se v postopke vključili kriminalisti in vodnik službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog. Pri pregledu notranjosti vozila je pes našel manjši zavoj bele snovi, za katero se je izkazalo, da gre za prepovedano drogo kokain.

Pes je nakazal tudi predele v vozilu, v katerih je obstajala velika verjetnost prepovedane droge, zato so vozniku in sopotnici odvzeli prostost, vozilo zasegli, po pridobitvi odredbe sodnika pa so ga preiskali in našli omenjeno drogo. Za storitev takega kaznivega dejanja je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let.