Nogometaši v prvi slovenski ligi so v senci derbija med Olimpijo in Mariborom odigrali tekme 23. kroga. Najvišjo zmago je dosegla Mura, ki je s 5:0 odpihnila zadnjeuvrščeno Krško. Posavci so vse bližje selitvi v drugoligaški razred, Mura pa je bila izredno strelsko razpoložena, saj je v gostujoči mreži končalo vseh pet strelov v okvir krčanskih vrat. »Naivno smo prejeli prvi zadetek, potem pa je šlo vse samo navzdol,« je komentiral Radovan Karanović, ki opravlja naloge vršilca dolžnosti posavskega trenerja, saj je prvi operativec klopi Milan Djuričić na zdravljenju na Hrvaškem.

Po treh zaporednih spomladanskih zmagah je Triglav končal niz v Celju in doživel visok poraz (0:4). S tremi goli je blestel Dario Vizinger. »Triglav je neugoden tekmec. Potrebovali smo točke za samozavest, zmaga je zaslužena,« je dejal celjski trener Dušan Kosič. Trener Triglava Dejan Dončić je dodal: »Nismo bili pravi. Manjkala je energija, kombinatorika. Celjani nam niso dovolili, da bi razvili svojo igro.« Uvodne točke pomladi je osvojil Aluminij, ki je s 4:0 premagal Rudar. Kidričani so se sprostili v drugem polčasu, ko so zaigrali z igralcem več, saj je bil zaradi grobega prekrška izključen gostujoči vezist David Arap.

V minulih krogih je bila Gorica na naslovnicah zaradi podaljševanja serije porazov, tokrat jo bo tja postavila zmaga. Nova po kar sedmih zaporednih ničlah oziroma prva po lanskem oktobru, ko je vse tri točke prinesla iz Kranja. Sprva je kazalo, da se bo nadaljeval negativen niz, ko je Nicholson v osmi minuti drugega dela z močno diagonalo zadel za 0:1. Na krilih Velikonje, ki je v vseh pogledih dodana goriška vrednost in je ponovno delil uporabne podaje, pa se je v osmih minutah zgodil zmagovit preobrat: najprej je o dvojni podaji z Velikonjo zadel Smajlagić, po še eni globinski žogi pa je bil natančen Filipović. Za nameček je vratar Sorčan v zadnjih sekundah ustavil močan strel Dobrovoljca in se obenem odkupil za kakšno napako iz minulih minut in tudi tekem.