Nogometaši Olimpije so se po zadržanem prvem polčasu na derbiju z Mariborom v nadaljevanju tekme opogumili, dvakrat stresli okvir vrat, a bili v celoti premalo drzni, da bi zmanjšali zaostanek za vodilnim moštvom prve lige. Maribor tudi po 23. krogu in remiju brez golov v Stožicah ohranja varnih deset točk prednosti, kar mu omogoča mirno pot do petnajste državne zvezdice.

»V prvi polčas smo šli namenoma previdno. Morda smo bili celo preveč previdni in premalo dinamični, kar je Maribor izkoristil s podjetnejšo igro,« je ocenil domači trener Robert Pevnik. Vijolični so narekovali ritem igre, a ostali brez izrazite priložnosti za zadetek. Največ prahu je dvignilo igranje z roko ljubljanskega branilca Mackyja Bagnacka, a sodnik Damir Skomina ni pokazal na enajstmetrovko. V drugem polčasu je Olimpija prevladovala, stisnila goste v kazenski prostor in pokazala večjo željo po zmagi. Maribor je trpel in z osvojeno točko po pragmatični predstavi dosegel primarni cilj v Stožicah. Ostal je neporažen že na deseti prvenstveni tekmi na gostovanju v Ljubljani.

»Ob polčasu smo bili zelo zadovoljni z našo igro. Želeli smo zadržati agresivnost, taktično disciplino, igro z žogo. Po prekrških smo Olimpiji omogočili, da je postala nevarnejša, a smo se ubranili. V napadu smo preveč hiteli, hitro smo izgubljali žoge. Izvedba protinapadov bi lahko bila boljša. Ko ocenimo tekmo, moramo priznati, da smo s točko zadovoljni,« je analiziral mariborski trener Darko Milanič, ki je na klopi pustil tako Amirja Derviševića kot Marcosa Tavaresa. Taktiko je prilagajal tekmecu, ki je presenetil z izborom dveh desnih bočnih branilcev v prvi postavi. Pevniku se eksperiment z debitantom na derbijih Janom Andrejašičem in Ericom Boakyejem ni posrečil, a je še pravočasno sprevidel zmoto in z menjavo spremenil taktiko.

Osmoljenec tekme je postal Rok Kidrič, ki je bil v napadu odrezan od igre, a na začetku drugega polčasa zamudil največjo priložnost s strelom v prečko. Projektil Gorana Brkića je ustavila vratnica. Olimpiji se v napadu preveč pozna odsotnost Andreja Vombergarja, ki so ga pozimi na silo prodali v Rusijo. »Z igralci sem zelo zadovoljen, saj je manjkal le zadetek. Po tem, kar smo prikazali v drugem polčasu, nisem zadovoljen s točko. Čeprav ima Maribor deset točk naskoka, ne bomo izobesili bele zastave. Dokler bodo teoretične možnosti, bomo verjeli v ubranitev naslova,« je razlagal Pevnik.