Protestniki so se opoldne, ko je imel Vučić v predsedniški palači novinarsko konferenco, zbrali na poziv opozicijskega zavezništva Zveza za Srbijo (SZS). Nato so sklenili človeško verigo in predsedniku več ur preprečevali, da bi palačo zapustil. Pozivali so ga k odstopu.

Ko so se umaknili, jo je lahko zapustil. Nekaj deset protestnikov ga je ob izstopu žalilo, on pa jim je samo pomahal, se usedel v avtomobil in se odpeljal.

Protestniki so se medtem preselili pred policijsko postajo na Ulici despota Stefana, kjer je pridržanih več ljudi, ki so v soboto zvečer sodelovali pri nasilnem vdoru v poslopje srbske radiotelevizije. Te želijo osvoboditi.

»Čutimo moralno obvezo, da pomagamo tem mladeničem,« je pred policijsko postajo povedal vodja gibanja Dveri Boško Obradović, ki je tudi eden od vodij protestov.

Staršem aretiranih mladeničev so dovolili vstop na policijsko postajo, da so jih lahko videli.

Vodje SZS Obradović, Dragan Đilas, Zoran Lutovac in Nebojša Zelenović so se sicer želeli predati policistom. »Vsi mi, ki smo bili sinoči na RTS, prevzemamo odgovornost, ker smo zahtevali, da RTS poroča resnicoljubno,« je na Twitterju zapisal Đilas.

Notranje ministrstvo je sicer sporočilo, da so doslej aretirali sedem ljudi, ki so zagrešili različna kazniva dejanja med sobotnim vdorom v RTS ali današnjim protestom pred predsedniško palačo.