Če si je Bayern München v kar 91 odstotkih primerov, ko je na prvem obračunu iztržil remi, nato zagotovil nastop v četrtfinalu lige prvakov, mu je v sredo proti Liverpoolu statistika obrnila hrbet. Nemški prvaki so bili v domači areni Allianz nadigrani, izgubili z 1:3 in se prvič po letu 2011 od Evrope poslovili že po prvem krogu izločilnih bojev. Tudi na račun slabe predstave svojega vratarja Manuela Neuerja, ki je prav na omenjenem obračunu po Philippu Lahmu, Thomasu Müllerju in Oliverju Kahnu postal šele četrti Nemec s stotimi nastopi v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. »Na prvi tekmi nismo igrali napadalno in tvegano. Pravzaprav gola sploh nismo poskušali doseči. Podobno je bilo tudi na povratnem dvoboju, čeprav bi to morala biti naša tekma, saj smo nastopili pred svojimi navijači. Jezen sem, ker bi morali igrati bolje, vendar nismo,« je bil kritičen napadalec Bayerna Robert Lewandowski.

V četrtfinalu bodo tako po enajstih letih znova igrali brez nemškega predstavnika, saj sta izpadla tudi Borussia Dortmund in Schalke. »Brez strasti in poguma,« so Bavarce okrcali pri časopisu Spiegel, ki bo skupaj z drugimi nemškimi mediji v naslednjih dneh zagotovo iskal in analiziral vzroke za slabe predstave njihovih moštev v letošnji sezoni lige prvakov. Za nameček so bili krvniki vseh treh angleške ekipe. Te so dosegle izjemen uspeh, saj so se prvič po sezoni 2008/2009 v četrtfinale uvrstile vse štiri. Poleg Liverpoola tudi Manchester City, Manchester United in Tottenham. »To je zelo dobro za angleški nogomet. Takšnega uspeha si želiš,« je dosežek komentiral Liverpoolov vezist James Milner.

Zgodovino je znova pisala Barcelona. Katalonski klub je proti Ljyonu doma zmagal s 5:1 in si prepričljivo izboril napredovanje. Nogometaši trenerja Ernesta Valverdeja so v ligi prvakov še na 30. tekmi na stadionu Camp Nou ostali neporaženi (27 zmag in trije remiji) in podrli prejšnji rekord v lasti Bayerna iz Münchna, ki je bil dosežen med letoma 1998 in 2002. Na zelenici je ponovno čaral Lionel Messi, ki je tekmo končal z dvema asistencama in dvema goloma. V letošnji sezoni je mrežo nasprotnikov zatresel že osemkrat in je skupaj z Lewandowskim najboljši strelec tekmovanja. »Veliko stvari je odvisnih od njega. Ko igra tako dobro, je neustavljiv. Tako kot Cristiano Ronaldo je tudi on popeljal ekipo do zmage. Ko je motiviran, je genij. Je eden najboljših nogometašev vseh časov,« s pohvalami na račun Messija ni skoparil Lyonov trener Bruno Genesio.

Barcelona, Liverpool, Ajax, Tottenham, Manchester United, Manchester City, Porto in Juventus zdaj že z nestrpnostjo pričakujejo današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu, kjer bodo ob 12. uri izvedeli, s kom se bodo pomerili v četrtfinalu. Možnih kombinacij je kar 105, od tega je 68,6 odstotka možnosti, da bo vsaj en par v celoti obarvan angleško.