Ajaxu, Tottenhamu, Manchestru Unitedu, Manchestru Cityju, Portu in Juventusu sta se v četrtfinalu lige prvakov danes kot zadnja pridružila Liverpool in Barcelona. Moštvo trenerja Jürgena Kloppa je na gostovanju v Münchnu razžalostilo navijače Bayerna, medtem ko so Katalonci doma nadigrali Lyon. Angleži bodo tako imeli na jutrišnjem žrebu četrtfinalnih parov kar štiri predstavnike, Italijani, Španci, Nizozemci in Portugalci pa po enega.

Za Liverpool se gostovanje na Bavarskem ni začelo po željah. Že v 13. minuti je moral zaradi poškodbe zelenico zapustiti kapetan Jordan Henderson, zamenjal ga je Fabinho. A to gostov ni zmedlo. V 26. minuti se je v priložnosti znašel Sadio Mane, ki je izkoristil izlet vratarja Bayerna Manuela Neuerja in zabil za vodstvo Liverpoola. Zaradi dobljenega gola na domačem stadionu se je Bayernu začelo muditi, saj je za napredovanje potreboval vsaj dva gola. Prvega si je nasprotnik zabil kar sam, ko je v 39. minuti predložek v kazenski prostor gostov poslal Serge Gnabry, lastno mrežo pa je zatresel Joel Matip. Bayern je imel nato rahlo pobudo, a prišla je 69. minuta in kot Liverpoola, po katerem je z glavo Neuerja matiral Van Dijk. Gostitelji so bili šokirani, kar je v 84. minuti izkoristil Mane in po podaji Mohameda Salaha z glavo dosegel drugi gol na tekmi ter postavil končni izid 3:1.

Na drugem obračunu večera je Barcelona proti Lyonu prevladovala in po prvem polčasu vodila z 2:0. Prvi zadetek je z enajstmetrovke dosegel Lionel Messi, ki je v vsaki od zadnjih enajstih sezon presegel mejo 35 doseženih golov. Lyon je sicer preko Lucasa Tousarta v 58. minuti znižal zaostanek in iskal drugi gol za napredovanje in s tem veliko presenečenje. A na koncu je namesto tega prejel še kar tri. Francozi so namreč vse stavili na napad, kar je v 78. minuti z drugim golom kaznoval Messi, nato pa sta po podaji Argentinca svoje pristavila še Gerard Pique in Ousmane Dembele.