Bayern München se bo proti Liverpoolu poskušal še osmič zapored uvrstiti v četrtfinale lige prvakov, medtem ko bo Lyon na osmi medsebojni tekmi z Barcelono lovil prvo zmago.

Bayern München – Liverpool

Po remiju brez zadetkov na prvi tekmi bosta Bayern in Liverpool nocoj odigrala še povratni dvoboj v Münchnu. Na Allianz Areno se znova vrača strateg angleškega moštva Jürgen Klopp, ki ima proti Bavarcem skromen izkupiček. Na 30 dvobojih je kot trener Mainza, Borussie Dortmund in Liverpoola vpisal le devet zmag in pet remijev, kar 16-krat pa izgubil. Vseeno mu zmage na stadionu nemškega prvaka niso tuje. Ko je bil med letoma 2008 in 2015 še na čelu Borussie, je tam na devetih tekmah vpisal dva remija, štiri zmage in prav toliko porazov.

»Težav s samozavestjo nimamo, smo dobro razpoloženi,« je po nedeljski prvenstveni zmagi s 4:2 proti Burnleyju dejal Jürgen Klopp. Kljub temu je poudaril: »Lepo je doseči štiri gole, a to nima nobene veze s tekmo v Münchnu.« Nemec očitno ostaja na trdnih tleh, obenem pa išče rešitev, kako znova obuditi strelsko formo glavnega zvezdnika Mohameda Salaha, ki je na zadnjih osmih tekmah zadel le enkrat.

Nobenih težav s tresenjem nasprotnikovih mrež nima Bayernov napadalec Robert Lewandowski, ki je minuli teden proti Wolfsburgu dosegel že 197. gol in postal najboljši strelec bundeslige vseh časov. Poljak je s soigralci po mnenju nemških stavnic rahel favorit za zmago – bržkone tudi zaradi uspešne statistike v osmini finala, saj je Bayern brez nastopa med osmimi najboljšimi v ligi prvakov nazadnje ostal leta 2011.

Verjetni postavi – Bayern München (4-2-3-1): Neuer, Alaba, Hummels, Süle, Rafinha, Martinez, Alcantara, Ribery, Rodriguez, Gnabry, Lewandowski. Liverpool (4-3-3): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Dijk, Robertson, Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Salah, Firmino, Mane.

Barcelona – Lyon

Tako kot prva tekma med Liverpoolom in Bayernom se je tudi tista med Lyonom in Barcelono končala z izidom 0:0, pa čeprav so Katalonci proti vratom gostiteljev sprožili 24 strelov. V taboru vodilnega moštva la lige so očitno pozorno spremljali obračune v ligi prvakov pretekli teden, ko sta se od tekmovanja nenadejano poslovila tako Real Madrid kot PSG, saj so z napovedmi pred dvobojem s francoskim predstavnikom sila previdni. »Real Madrid je bil v očeh vseh favorit za zmago, a je zasluženo napredoval Ajax. Podobno je uspelo tudi Manchester Unitedu. Proti Lyonu moramo biti popolnoma osredotočeni. Vemo, kako se je končalo lani proti Romi,« svari branilec Barcelone Jordi Alba.

Pri Lyonu bodo vse stavili na presenečenje, ki ga bodo na Camp Nouu skušali pripraviti tudi ob pomoči 5000 svojih navijačev. Zaradi poškodbe Ousmana Dembeleja bo nekoliko lažje njihovim branilcem, pa čeprav se še kako zavedajo, od kod bo pretila največja nevarnost. »Zame je Lionel Messi najboljši igralec na svetu. Že celo desetletje je na samem vrhu in prav vsako leto je bil ključen za svoje moštvo. Storili bomo vse, da ga ustavimo,« obljublja Lyonov napadalec Nabil Fekir.

Verjetni postavi – Barcelona (4-3-3): Ter Stegen, Alba, Umtiti, Pique, Roberto, Vidal, Busquets, Rakitić, Coutinho, Suarez, Messi. Lyon (4-2-3-1): Lopes, Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy, N’Dombele, Aouar, Traore, Fekir, Depay, Dembele.