V mestu Lagos je prišlo do zrušitve trinadstropne stavbe. V stavbi je bilo več stanovanj, v najvišjem - tretjem nadstropju - pa je bila šola z okoli sto učenci.

Po prvih informacijah je znano. da je umrlo najmanj osem otrok, številni pa so še vedno ujeti pod ruševinami. Reševalna akcija, v kateri so rešili že več kot 40 otrok, še vedno poteka, piše BBC.

Kot je za BBC dejal eden izmed očividcev zrušitve stavbe, je bila ta že dolgo časa načeta ter, da so številni že pred tem opozarjali na nevarnost.

Streljanje na šoli v Braziliji

Zaenkrat še ni znano točno število žrtev ali napadalcev. Vojaška policija v zvezni državi Sao Paolo je za francosko tiskovno agencijo AFP sporočila, da je bilo ubitih več ljudi, ko je posameznik vstopil v poslopje šole v kraju Suzano in začel streljati. Medtem pa britanski BBC prav tako ob navajanju policije poroča o dveh oboroženih najstnikih, ki sta izvedla napad.

Napad se je zgodil ob 9.30 po lokalnem času. Guverner zvezne države Sao Paolo Joao Doria je tvitnil, da so bile žrtve kruto umorjene. Brazilski mediji poročajo, da je v napadu umrlo osem ljudi, med njimi pet otrok, učitelj in dva najstnika, ki naj bi domnevno izvedla napad. Ranjenih je bilo najmanj 17 ljudi.