Dominik Paris je na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v Andori dosegel že četrto smukaško zmago v tej sezoni. Tretjo zapored po Kitzbühelu in Kvitfjellu. Dobil je polovico od osmih smukaških preizkušenj. A vse skupaj ni zadostovalo za osvojitev malega kristalnega globusa. Zaostanek pred končnim zmagovalcem Beatom Feuzem je sicer znižal na 20 točk in se moral zadovoljiti z drugim mestom v kraljevi disciplini alpskega smučanja. Za Parisom, ki bo eden glavnih kandidatov za visoka mesta tudi na današnjem superveleslalomu, je najuspešnejša sezona doslej. Zmagal je namreč kar na šestih preizkušnjah v hitrih disciplinah in postal svetovni prvak v superveleslalomu. Skupno je zbral že 15 zmag svetovnega pokala, dvanajst smukaških.

Beat Feuz je ubranil lanski mali kristalni smukaški globus. Švicar je v zadnjih sezonah najbolj konstanten smučar, ki blesti na vseh progah sveta. Njegove uvrstitve na osmih preizkušnjah sezonah so izjemne. Začel je s šestim mestom v Lake Louisu, severnoameriško turnejo pa sklenil z zmago v Beaver Creeku. Decembra je bil v Italiji, Val Gardeni in Bormiu, dvakrat tretji, januarja in februarja pa je bil drugi v Wengnu, Kitzbühelu in Kvitfjellu. Za ubranitev 80 točk prednosti pred zadnjo tekmo je zadostovalo šesto mesto v Soldeuu. Če bi bil danes 45 stotink počasnejši, bi globus prejel Paris.

Pri ženskah je Avstrijka Mirjam Puchner preprečila, da bi Viktoria Rebensburg dosegla svojo prvo smukaško zmago svetovnega pokala. Avstrijka je postala šesta zmagovalka smukov v tej sezoni, skupaj pa so Avstrijke dobile kar šest preizkušenj. Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili edini zmagovalki iz drugih držav. Nicole Schmidhofer je z enajstim mestom brez težav ubranila 90 točk prednosti pred zadnjo preizkušnjo ter se veselila največjega uspeha v karieri. Postala je prva Avstrijka po dvanajstih letih, ki je osvojila smukaški kristalni globus.

»Moj je!« je bila navdušena Nicole Schmidhofer. »Veliko sem slišala o tem, da ga ni dobila nobena Avstrijka že dvanajst let. Sedaj ga imamo. Za seboj imam res dobro sezono, najboljši pa je bil začetek z dvema zmagama v Lake Louisu,« je navdušeno pripovedovala skupna smukaška zmagovalka. Mirjam Puchner je očitno specialistka za nastope na zadnjih tekmah v sezoni, saj je bila najboljša že na finalu svetovnega pokala pred tremi leti v St. Moritzu. Drugih uvrstitev med najboljšo trojico še nima. »Reprezentančne kolegice so bile v tej sezoni tako uspešne, da sem si želela dokazati, da sem tudi sama hitra. Ta želja me je gnala naprej. Vesela sem, da sem to potrdila,« je bila navdušena Mirjam Puchner.

Z uvrstitvijo na zmagovalni oder so danes navdušili še Norvežan Kjetil Jansrud, Avstrijec Otmar Striedinger in Švicarka Corinne Suter. Omenimo, da je s 15. mestom ujel 16 točk svetovnega pokala mladinski svetovni prvak Švicar Lars Rösti in da je vnovič grdo padla Avstrijka Cornelia Hütter.