V karavano se po krajši odsotnosti zaradi padca na treningu pred prvo belgijsko klasiko vrača slovenski prvak Matej Mohorič, ki bo eden od dveh Slovencev v moštvu Bahrain-Meride. Drugi bo Jan Tratnik. Kapetan moštva bo Italijan Vincenzo Nibali, glavni športni direktor Gorazd Štangelj stavi tudi na Italijana Damiana Carusa in Avstralca Rohana Dennisa.

Za moštvo UAE Emirates bo nastopil Slovenec Jan Polanc. Jumbo-Visma pa bo zbrana okrog Rogliča, ki bo imel ob sebi večino kolegov z dirke po ZAE. Zasavec je lani dobil eno etapo, dve leti nazaj pa je bil skupno četrti.

Letošnja trasa ne bo imela dolgih in zahtevnih vzponov, bo pa ogromno kratkih in zelo strmih. Zato so se za nastop odločili raznoliki kolesarji, od najboljših hribolazcev, do sprinterjev in specialistov za vožnje na čas - prva etapa bo namreč moštveni kronometer, zadnja pa posamični.

Med favorite za končno zmago poleg Rogliča sodijo Valižan Geraint Thomas, Nizozemec Tom Dumoulin, Nibali, Francoz Thibaut Pinot, Španec Mikel Landa in Britanec Adam Yates. Med lovci na etapne zmage bodo Slovak Peter Sagan, Belgijec Greg van Avermaet, Francoz Julian Alaphilippe, Belgijca Tim Wellens in Tiesj Benoot, sprinterske obračune bodo popestrili Kolumbijec Fernando Gaviria, Italijan Giacomo Nizzolo, Francoz Nacer Bouhanni in drugi.