Osemintridesetletni Božič je 12. avgusta zadnjič nastopil v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu, teden dni kasneje pa je odvozil zadnjo dirko v dresu Bahrain-Meride in v karieri profesionalca. Nato je septembra pomagal selektorju slovenske kolesarske reprezentance Andreju Hauptmanu na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, že takrat pa je vedel, da bo ostal v kolesarstvu in da bo v prihodnje eden od pomočnikov glavnega športnega direktorja Bahrain-Meride Gorazda Štanglja.

»Nobenega problema ni bilo nehati. Zelo sem se veselil novih izzivov. Zato sem šel na SP: da se soočim z vsem. Vesel sem bil, mislim, da sem se dobro vklopil. SP je bilo bolj naporno, a je bilo manj organizacije, Andrej je za vse poskrbel. Malo sem se učil. Veselim se nove funkcije. Upam, da se bom znašel tako, kot sem se znašel na kolesu,« se je na novo poglavje ozrl vselej zgovorni Božič, ki se je s koncem profesionalne poti vrnil v domačo Idrijo.

Poleg pomočnika športnega direktorja pa je Božič pri Bahrain-Meridi dobil še eno zadolžitev: »Skrbel bom za to, česar naša ekipa, do zdaj ni imela. Malo več bomo delali na sprintih. Zato je prišel Phil Bauhaus. Posebej bom zadolžen, da bom delal z njim.«

V karieri je Božič dosegel 30 mednarodnih zmag, za vselej pa bo vpisan v zgodovino slovenskega kolesarstva kot prvi Slovenec z etapno zmago na eni od treh tritedenskih dirk – dirki po Španiji 2009. Dvakrat je bil državni prvak na cestni dirki, dvakrat je nastopil na olimpijskih igrah, devetkrat na svetovnih prvenstvih.