Idejni oče sedeža, imenovanega sweet saddle, je upokojeni kemijski tehnik Drago Beravs. Zamisel za kolesarski sedež, ki ga je mogoče ogrevati ali hladiti, odvisno od zunanje temperature, je dobil, ko je obiskal kolesarski sejem, na katerem je pri enem od razstavljavcev opazil načrt za tak sedež, ki pa po podrobnejšem pregledu po njegovem mnenju ne bi deloval. Zato se je sam lotil dela in s sodelavci, ki so poskrbeli za tehnične podrobnosti, izdelal delujoč prototip.

Sedež iz polikarbonata ima dve nastavitvi za gretje v hladnem in dve za hlajenje v vročem vremenu. Za uravnavanje temperature poskrbi litij-ionska baterija s polnilcem, ki pri hlajenju zdrži 24 ur, pri ogrevanju pa dve uri. Zraven sodi proti vodi odporna torbica, kamor je poleg baterije mogoče spraviti tudi pametni telefon in druge drobnarije, kupci pa si bodo lahko namesto nje izbrali trikotno vodoodporno torbico za hranjenje baterije – obe sta na voljo v različnih barvah. Ob naročilu je treba navesti tudi premer droga za sedež, ki je pri kolesih različen.

V prednaročilu na kickstarterju je mogoče izbrati sedež s hlajenjem za 140 dolarjev, z ogrevanjem za 160 dolarjev ali z obema funkcijama za 170 dolarjev. Če bo zbiranje sredstev uspešno, bodo kupci sedeže prejeli novembra letos. Drago Beravs je zainteresiran tudi za sodelovanje s podjetji iz stroke. Sweet saddle bo namreč predstavil na specializiranem sejmu za kolesarstvo, ki bo konec tega meseca potekal v Pragi, kjer računa, da bo s svojim izdelkom vzbudil zanimanje vlagateljev.