»Nikoli nisem rekel nič preveč slabega o Nicku, čeprav si je mogoče moje besede vzel preveč k srcu,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Nadal ob robu mastersa v Indian Wellsu.

»Mislim, da kar počne na igrišču, je zelo dobro za zabavo in naš šport, a nekatere stvari bi lahko naredil bolje. Vsak ima pravico delati, kar želi, a mislim, da ima on vpliv na mlajše generacije; je mlad, je znan in mlajšim mora pokazati, kaj so dobre športne vrednote,« je dejal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

V Acapulcu je Kyrgios v drugem krogu po treh nizih izločil Španca, ki ni uspel izkoristiti treh zaključnih žogic. Med dvobojem je Avstralec presenetil s servisom izpod roke in izzival publiko, ki je v večini podpirala Nadala.

Nadal meni, da Kyrgiosu manjka spoštovanja

Nadal je po dvoboju dejal, da Kyrgiosu primanjkuje spoštovanja do publike, tekmecev in samega sebe. Avstralec je na to odgovoril s tweetom, v katerem je namignil na dopinške obtožbe, s katerimi se je Nadal soočal v preteklosti.

»Povedali so mi, da moje izjave ni najbolje prenesel. Njegove objave nisem videl, drugi so mi povedali zanjo,« je razkril Nadal.

Pred prvim nastop v Indian Wellsu, v prvem krogu je prost, je Nadal dejal še, da je zadovoljen s prvimi meseci leta 2019, čeprav ga je v finalu odprtega prvenstva Avstralije močno nadigral Srb Novak Đoković in je izpadel v drugem krogu Acapulca.

»Po tem, kar sem preživljal zadnje štiri do pet mesecev leta 2018, ne morem biti nezadovoljen,« se je 32-letni Španec spomnil težav, ki so ga pestile lani.