»Zdaj sem veliko bolj srečen, kot sem bil v zadnjem letu, saj ne čutim več bolečin, s katerimi sem dolgo živel,« je 31-letni Murray dejal na sponzorskem dogodku v Queensu. »Želim še naprej igrati, to sem dejal že v Avstraliji. Vendar ne vem, če bo to možno.«

Tako se v svojih prvih javnih izjavah po operaciji, med katero so mu zdravniki v kolk vstavili kovinski vsadek, tudi ni zavezal nastopu na letošnjem Wimbledonu. Na sveti travi All England cluba je namreč v začetku leta, ko je zaradi bolečin resno razmišljal o koncu kariere, nameraval skleniti poklicno pot.

To možnost je omenil na čustveni novinarski konferenci pred letošnjim odprtim prvenstvom Avstralije, ko je naznanil, da mu bolečine v kolku po lanski prvi operaciji preprečujejo vrnitev v vrh moškega tenisa.

Druga operacija kolka ni zagotovilo

Kasneje je po porazu na prvem turnirju za grand slam v maratonskem dvoboju uvodnega kroga proti Špancu Robertu Bautisti Agutu sicer nekoliko spremenil izjave in izrazil željo po nadaljevanju kariere.

Zato se je tudi odločil za drugo operacijo kolka, ki bi mu v najboljšem primeru omogočila vrnitev. »Okrevanje je počasno, a kar dobro napredujem. Zdaj rabim še nekaj časa, da vidim, kako bodo stvari napredovale. Vsekakor si še želim tekmovati, če bo to možno.«

Doslej se po tovrstni operaciji noben teniški igralec še ni vrnil v konkurenci posameznikov. Med dvojicami je sicer to v zadnjem letu uspelo Američanu Bobu Bryanu. Ta je v legendarnem paru z bratom Mikom nedavno celo znova osvojil turnir ATP, slavila sta v Delray Beachu.