Kyrgios je osvojil deseto turnirsko zmago in prvo po Brisbanu januarja 2018, Zverev pa torej letos ostaja brez turnirske zmage. Avstralec je na poti do naslova premagal tri igralce iz top 10 lestvice ATP, v drugem krogu je izločil drugega igralca sveta Španca Rafaela Nadala, v polfinalu pa številko devet Američana Johna Isnerja.

Za prvi niz je bila odločilna četrta igra, ko je Kyrgios odvzel servis Zverevu za vodstvo 4:1, pri čemer je Nemec v jezi zlomil svoj lopar. V drugem nizu je najprej Kyrgios odvzel servis Nemcu, a naslednjo igro na svoj servis izgubil. V peti igri je Avstralec znova odvzel servis tekmecu in dvoboj potem mirno pripeljal do konca.

Kyrgios spregovoril o svojih težavah

»Precej bolj moram biti discipliniran, profesionalen in delati stvari, ki so dobre zame. Niti trenerja nimam, morda moram začeti s tem,« je povedal avstralski tenisač in nadaljeval: »Pred finalom sem vedel, da nisem favorit, tako da sem imel nizka pričakovanja. Občutki so čudoviti, Zverev je neverjeten igralec, ima le malo šibkih točk, tako da sem moral igrati svoj tenis. Zares sem zadovoljen s svojo predstavo.«

»Upam, da je to zgled ljudem, ki so v težavah in se znajdejo v situaciji, iz katerih mislijo, da se ne morejo izkopati. Če to lahko uspe meni, lahko tudi vam. Zares sem bil na dnu in nisem vedel, kaj narediti, a potem pride takšen teden in stvar se lahko spremenijo,« je težko obdobje opisal Kyrgios, ki je pretekli teden pričel na 72. mestu elektronske lestvice ATP, kar je njegova najnižja uvrstitev zadnjih pet let. Z zadnjo zmago se bo hitro vrnil med najboljšo trideseterico.