Prvi strelec lige NBA, kljub metu iz igre 12:30 in zgrešenim šestim metom za tri točke (3:9), je bil prvi strelec tekme v Torontu, na kateri je Houston niz zmag podaljšal na šest. Harden je zgolj v zadnji četrtini poskrbel za 19 točk.

»Res je, nisem bil natančen pri metu, vendar pa sem vedel, da moral nadaljevati. Na koncu je šlo za moštveni dosežek. Moramo zmagovati, nadaljevati z dobrimi igrami, ostati zdravi,« je po tekmi dejal bradati Harden.

Toronto je vpisal še drugi poraz zaporedoma, s 46 zmagami in 19 porazi je na drugem mestu razpredelnice vzhodne konference. Na vrhu je Milwaukee z 48 zmagami in 16 porazi.

V zgoščeni konkurenci zahodne konference je tretji Houston z 39 zmagami in 25 porazi poravnan s Portlandom in Oklahomo Cityjem. Denver ima na drugem mestu 42 zmag in 21 porazov, na vrhu so branilci naslova Golden State Warriors, ki so ponoči doživeli enega najhujših porazov, na domačem parketu jih je s 128:92 presenetil gostujoči Boston.

Statistiki iz lige NBA so prišli do podatka, da je šlo celo za najhujši poraz bojevnikov, od kar je ta kalifornijski kolektiv prevzel trener s kultnim statusom Steve Kerr.

Obrambi prvakov je paral živce rezervist Gordon Hayward, ki je nasul 30 točk, pomagal mu je Kyrie Irving z 19 točkami in 11 asistencami. Boston je tako prišel do komaj prve zmage po premoru za tekmo zvezdnikov lige NBA, all-star.

Odličen večer je za Karl-Antonyjem Townsom, ki je za zmago Minnesote proti Oklahoma Cityju (131:120) prispeval 41 točk in 14 skokov. Towns je dobil strelski dvoboj s prvim zvezdnikom Oklahome Russellom Westbrookom, ki se je zaustavil pri 38 točkah in 13 skokih.

Izkazal se je tudi Mike Conley, ki je bil s 40 točkami prvi junak Memphis Grizzlies za zmago s 120:111 proti gostujočemu Portlandu.

Hrvat Bojan Bogdanović s 27 točkami in Darren Collison z 22 pa sta bila najbolj zaslužna, da je Indiana Pacers v obračunu s Chicagom zmago obdržala doma 105:96.