To je bila peta zaporedna zmaga Houstona, ki zaseda peto mesto na zahodu z zgolj zmago zaostanka za Portlandom in Oklahomo City. Harden je metal 14:31, v pomoč pa mu je bil Eric Gordon, ki je dosegel 32 točk, od tega osem trojk.

Boston, ki je izgubil petič v zadnjih šestih dvobojih, ima pred seboj štiri gostovanja, prvega pri prvakih Golden State Warriors. Glede na to, da je od vikenda All Stars dobil le eno tekmo, je zdrsnil na peto mesto na vzhodu.

Na vrhu vzhodne konference je Milwaukee, ki je danes uradno predstavil svojo novo okrepitev, španskega veterana Paua Gasola. Zanj je to peta ekipa v ligi NBA, potem ko je bil 2001 do 2008 član Memphis Grizzlies, nato Los Angeles Lakers (2008-14), s katerim je dvakrat postal prvak, Chicago Bulls in zadnje tri sezone San Antonio Spurs. »Moja naloga je ekipi prinesti dodano vrednost in ji pomagati do naslova prvaka,« je sporočil 38-letni Gasol.

Obe ekipi slovenskih igralcev sta izven mest, ki vodijo v končnico. Miami Heat (28-34) je deseti na vzhodu, vendar za osmim mestom ne zaostaja veliko, Dallas Mavericks pa so se več ali manj že poslovili od nadaljevanja sezone (27-35). Trenutno je Dallas trinajsti na zahodu.

Miami je pred odločilnim delom sezone. Šest od naslednjih sedmih tekem bo igral doma, in sicer proti Atlanti, Clevelandu, Torontu, Detroitu, Milwaukeeju in Charlottu, vmes pa ga čaka gostovanje pri Hornets.

Dallas ima ta teden pred seboj tri gostovanja. Najprej v Brooklynu, nato v Washingtonu in iz sobote na nedeljo po našem času še v Orlandu.