Najpomembnejše inovacije, ki jih prinašajo novi telefoni, so t.i. brezkončni-o AMOLED zaslon, kamera in napredne funkcije, so povedali na predstavitvi.

Kot so pojasnili, se lahko pohvalijo s trenutno najboljšim zaslonom na mobilnih napravah, saj naj bi ponujal najbolj natančno reprodukcijo barv na mobilnem zaslonu. Galaxy S10+ se ponaša s 16,2-centimetrskim dinamičnim zaslonom Quad HD+ AMOLED, Galaxy S10 s 15,4-centimetrskim dinamičnim zaslonom Quad HD+ AMOLED, Galaxy S10e pa s 14,7-centimetrskim dinamičnim zaslonom FHD+ AMOLED.

Ob tem zmogljivejša S10 in S10+ prinašata tudi ultrasonični bralnik prstnih odtisov, vgrajen v zaslon, pri modelu S10e pa je bralnik prstnih odtisov nameščen na gumbu za vklop.

Serija Galaxy S10 podpira video standard HDR10+, hitro polnjenje in brezžično skupno rabo energije. Tu so še izboljšane zmogljivosti nameščenih tehnologij umetne inteligence.

Nekoliko se zatakne pri procesorjih, saj se je v Evropi Samsung odločil za procesorje Exynos, medtem ko v ZDA in na Kitajskem v telefonih ponujajo zmogljivejše procesorje Snapdragon. A kot pravijo predstavniki podjetja Samsung Slovenija, je to odločitev matičnega podjetja in jo kot takšno tudi sprejemajo.

Priporočene maloprodajne cene za najnovejše Samsungove telefone se gibljejo od 749 evrov za osnovno različico S10e do 999 evrov za osnovno različico S10+ in do 1599 evrov za S10+ z enim terabajtom spomina. Prednaročila pri Samsungu sprejemajo do četrtka, prvi navdušenci pa lahko svoje naprave pričakujejo že v petek.