V kratkem filmčku, ki ga je Samsung objavil na družbenem omrežju twitter, prav veliko podrobnosti o novem telefonu ni mogoče razbrati, po poročanju časnika Wall Street Journal pa naj bi imel širši zaslon in izboljšano kamero, na voljo pa bo v treh različicah oz. velikostih.

Predstavitev bo na posebnem dogodku 20. februarja. Do aprila naj bi na trg prišel tudi model, ki bo podpiral standard prenosa podatkov 5G, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Model Galaxy S10 Lite naj bi bil opremljen s 5,8 palca velikim zaslonom in 128 gigabajtov velikim pomnilnikom. Glavni model Galaxy S10 naj bi imel 6,1-palčni zaslon, za shranjevanje podatkov pa na voljo 128 gigabajtov oz. 512 gigabajtov. Tretji model naj bi prišel na trg pod imenom Galaxy S10 Plus, njegov zaslon pa naj bi po diagonali meril 6,4 palca, medtem bo naj bi imel notranji pomnilnik na razpolago 128 gigabajtov, 512 gigabajtov ali pa celo en terabajt.

Novi modeli precej drugačni od S9

Vse tri naprave naj bi se opazno razlikovale od modela Galaxy S9, ki ga je Samsung predstavil na lanskem sejmu Mobile World Congress v katalonski prestolnici. Rob zaslona na zgornji in spodnji strani strani naj bi Samsung glede na govorice opazno zmanjšal, da bi bilo na sprednji strani kljub temu dovolj prostora za kamero, pa jo je namestil za luknjico v desnem zgornjem kotu zaslona. Pri modelu Plus naj bi bila na sprednji strani dvojna kamera.

Poleg tega naj bi z zadnje strani naprave odstranili čitalnik prstnih odtisov ter ga precej neopazno namestili pod zaslon.