Chanel je palačo za modno revijo spremenil v alpsko zimsko pravljico z alpskimi kočami in umetnim snegom, ki bi bila vredna ustvarjalca, ki je vedno znova rad uprizarjal megalomanske modne predstave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po minuti molka je iz zvočnikov zadonel Lagerfeldov glas, ko je govoril o svojih modnih revijah. Med drugim je opisal, kako je britanska kraljica Elizabeta II. nekoč ob obisku ene od njegovih modnih revij dejala, da je, kot da bi stopil v sliko.

Tokrat so pri Chanelu skušali ustvariti bolj veselo vzdušje, ko so med drugim obiskovalcem podarili risbo Lagerfelda skupaj z ustanoviteljico Coco Chanel.

Poslovilna slovesnost še sledi

Modna hiša je sicer sporočila, da se bodo svojemu dolgoletnemu kreativnemu direktorju poklonili s poslovilno slovesnostjo enkrat v prihodnosti. Sam sežig posmrtnih ostankov Lagerfelda je na njegovo željo potekal v zelo ozkem krogu.

Lagerfeld, ki je umrl v starosti 85 let, je bil v zadnjih tednih pred smrtjo krhkega zdravja in je zato januarja izpustil dve Chanelovi modni reviji.

Na položaju kreativnega direktorja v Chanelu, na katerem je bil od leta 1983, ga je že nasledila njegova dolgoletna tesna sodelavka Virginie Viard.

Cesar oz. kaiser, kot so mu tudi rekli, velja za eno najbolj znanih imen v modni industriji ter ikono modnega sveta. Za svoje delo je prejel šest nagrad Združenja ameriških modnih oblikovalcev, leta 2002 tudi nagrado za življenjsko delo. V Franciji je prejel naziv viteza legije časti.