Šerbedžija je dejal, da je v preteklih letih zaradi predavanj na študiju igre z družino tudi živel na Reki. Predavanja so potekala v zelo skromnih pogojih, brez ustreznih prostorov. »Potrebovali smo tudi profesorje odrskega govora in igre, za katere sploh ni bil objavljen razpis,« je povedal za novičarski portal autograf.hr.

Kot je dodal, so doslej slišali le obljube. S soprogo sicer z nasveti še naprej pomagata svojim študentom, čeprav formalno nista več njihova profesorja. Ob tem je dejal, da je glavno vprašanje ob njunem odhodu, ali Reka sploh potrebuje profesionalno šolo za gledališko umetnost.

Šerbedžija je spomnil, da je leta 2011 študij igre na Reki ustanovil na povabilo nekdanjega rektorja reške univerze Pera Lučina. Meni, da so medtem v mestni upravi sklenili, da tovrstnega študija ne potrebujejo, saj ta stane, v mestni blagajni pa za ta namen nimajo denarja. Med drugim so opustili projekt izgradnje kulturnega centra v študentskem naselju. Znani igralec je vseeno prepričan, da Reka nujno potrebuje gledališko dvorano za sodobne predstave.

Trdi, da mestni oddelek za kulturo večino denarja namenja Hrvaškemu narodnem gledališču Ivana plemenitega Zajca na Reki, medtem ko drugim gledališkim ustvarjalcem ostanejo drobtine. Pravi, da bi študij igre na Reki že zdavnaj ugasnil, če ne bi primorsko-goranska županija vsako leto nakazala 27.000 evrov za delovanje študija.

V hrvaških medijih je precej neopazno minila tudi letošnja podelitev nagrade Mary Pickford, ki jo je Šerbedžija dobil 5. februarja od mednarodne novinarske akademije v Los Angelesu v ZDA za poseben igralski prispevek k filmski industriji.