Udeleženci bodo dobili celovite informacije o javnih in zasebnih programih podpore – tako o subvencijah za zagonska podjetja kot napovedanih skladih tveganega kapitala za semensko in zrelejšo fazo podjetij v Sloveniji in širši regiji.

Zagonska subvencija

Podpora startup podjetjem v Sloveniji je vse močnejša. Podjetniki imajo med drugim tudi to pomlad na voljo zagonsko subvencijo P2 Slovenskega podjetniškega sklada v višini 54.000 evrov, ki letos prinaša kar nekaj novosti. Na dogodku bodo spregovorili o predizbornem postopku, v katerem si lahko interesenti s predstavitvijo na demo dnevu zagotovijo do 35 dragocenih točk v točkovanju za pridobitev subvencije, lahko pa jih pripelje celo do finala nagrade slovenski startup leta 2019 ter na konferenco Podim, ki predstavlja priložnost za mreženje z investitorji in strokovnjaki.

Povezani programi in priložnosti

Ob P2 so za zagonska podjetja letos dosegljive tudi številne druge oblike pomoči, udeleženci pa bodo lahko prisluhnili ko tudi podjetnikom, ki so že uspešno razvili svoj produkt. Po forumu bo potekal še program PLUS+, kjer bodo udeleženci lahko spoznali različne povezane programe in priložnosti, kot je ponudba Tehnološkega parka Ljubljana, na voljo bodo osebna svetovanja za prijavo na razpis Slovenskega podjetniškega sklada, potekal pa bo tudi »matchmaking« podjetij in investitorjev.

»Roadshow« dogodki po Sloveniji

Med 13. in 19. marcem iniciativa Start:up Slovenija pripravila tudi »roadshow« dogodke v Kopru, Novi Gorici, Velenju, Celju, Mariboru, Novem mestu in Kranju, kjer bodo udeležence povabili na predizbor za P2. Udeležba na torkovem dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana je brezplačna, zaradi omejenega števila mest je obvezna prijava.