»Ne bom kandidirala, a bom še naprej delala, govorila in se zavzemala za tisto, v kar verjamem,« je dejala v ponedeljek v pogovoru za News 12, lokalni televizijski kanal v New Yorku.

Poudarila je, da »ne gre nikamor« in da bo še naprej izražala svoje mnenje, saj jo zelo skrbi sedanje dogajanje v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hillary Clinton je bila kot demokratska predsedniška kandidatka favoritka volitev leta 2016, a je na njih nato zmagal republikanec Donald Trump.

Te dni se Clintonova sestaja z demokrati, ki se nameravajo potegovati za predsedniško nominacijo ali pa o tem razmišljajo. CNN je poročal, da je med njimi tudi bivši podpredsednik Joe Biden, ki pa še ni povedal, ali bo kandidiral.

Kot je dejala, je vsem povedala, »naj ničesar ne jemljejo za samoumevno, čeprav imamo dolg seznam resničnih problemov in prelomljenih obljub te administracije, ki jih je treba izpostaviti«.

Možnosti, da bi se znova potegovala za katero od javnih funkcij, pa ni povsem izključila. »Mislim, da ne, a rada živim v New Yorku in imela sem priložnost, da sem bila osem let senatorka in sem delala z ljudmi iz naše države,« je še dejala Hillary Clinton, ki je bila senatorka države New York.