»Z današnjim dnem zopet odpiramo vrata oddelka za zdravstveno nego in oskrbo. Po dobrem mesecu dni, ko je v eni od bolniških sob na oddelku za zdravstveno nego in oskrbo izbruhnil požar, na oddelek zopet sprejemamo paciente, ki potrebujejo podaljšano bolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo, ter paciente, katerih odpust iz bolnišnice ni mogoč. Oddelek je, razen bolniške sobe, kjer je izbruhnil požar, prenovljen in pripravljen za oskrbo pacientov,« je včeraj sporočila Maja Valjavec iz Splošne bolnišnice Jesenice.

Preiskava vzrokov za požar se bliža koncu

»Veseli smo, da so dela na oddelku končana. Glede na prostorsko stisko v bolnišnici nam vsaka prosta postelja in s tem možnost namestitve pacientov zelo veliko pomeni,« je še dodala Valjavčeva, svetovalka bolnišnice za odnose z javnostmi. »Preiskava požara še ni končana, se pa bliža koncu. Podrobnosti bomo lahko pojasnili šele po vseh zaključenih aktivnostih,« pa so na vprašanja o tem, ali so vzroki tragičnega januarskega požara že znani, sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot smo poročali, sta v požaru, ki je izbruhnil januarja, umrla dva bolnika, tretjega s hudimi opeklinami so s helikopterjem prepeljali v Ljubljano. Zaposleni v bolnišnici so po izbruhu požara evakuirali okoli 50 bolnikov iz tretjega nadstropja, kjer je ginekološko-porodniški oddelek, in iz četrtega nadstropja, kjer deluje otroški oddelek. V četrto nadstropje so se bolniki lahko vrnili že nekaj ur po požaru, pozneje pa so bolnike namestili še na druge oddelke tretjega nadstropja bolnišnice. Kot so povedali jeseniški gasilci, ki so zelo hitro prispeli v bolnišnico, so požar hitro omejili in ga pogasili, prostore, v katerih se je zadrževal dim, pa je bilo potem treba še prezračiti.

V intervenciji nihče od zaposlenih, gasilcev, policistov in obiskovalcev bolnišnice ni bil poškodovan. Nekaj deset ljudi je pomoč zdravnikov potrebovalo zaradi vdihavanja dima, trije zaposleni iz jeseniške bolnišnice pa so morali noč po požaru prebiti pod nadzorom zdravstvenega osebja.

»Tragičen dogodek je ponovno pokazal, kako nujna bi bila vgradnja evakuacijskih dvigal in gradnja ostalih ukrepov požarne sanacije,« so v bolnišnici zapisali po februarski seji sveta zavoda.