Po sredini senzacionalni zmagi Jeruzalema Ormož proti Celju Pivovarni Laško (31:29) so imeli Ribničani lepo priložnost, da se z dvema točkama proti ekipi Dol TKI Hrastnik vodilnim pivovarjem približajo le na točko zaostanka. A rokometaši Rika so proti predzadnjeuvrščenim Hrastničanom doživeli že tretji poraz v zadnjih petih krogih, junak v dvorani Dolanka pa je bil Gregor Klepej (11 golov), ki je po kar 16 izenačenjih prispeval tudi zmagoviti zadetek v predzadnji minuti. Očitno na ribniške slab(š)e rezultate vpliva tudi usoda hrvaškega trenerja Siniše Markote, ki nepreklicno odhaja po koncu sezone. Pri pogajanjih s klubskim predsednikom Markom Obrstarjem o podaljšanju sodelovanja se je zapletlo pri denarju in različnih pogledih na ekipo, Markota (nedavno je postal selektor kadetske reprezentance Hrvaške) je želel ostati še eno sezono, vendar je Obrstar že napovedal, da bo Riko v naslednji sezoni vodil nov (slovenski) trener.

Spodrsljaj Rika je izkoristilo Gorenje, ki se je po zmagi proti Trimu približalo Ribničanom le na točko. V Trebnjem je bilo nazadnje izenačeno pri 17:17 v 51. minuti, nato pa so Velenjčani (Verdinek 5, Matanović 4) naredili delni izid 4:1 in dosegli 14. zmago v sezoni. »Bili smo pripravljeni na pritisk domačih gledalcev in Trimovo igro. Naša obramba je bila zares odlična, smo pa zgrešili preveč čistih priložnosti,« je razplet ocenil Gorenjev trener Zoran Jovičić.

V neposrednem dvoboju za uvrstitev v končnico za prvaka je Koper (Sokolič 7, Smolnik in Krečič po 6) presenetil Krko v Novem mestu (31:30) in ji zelo otežil uvrstitev med najboljših šest po rednem delu. Krkin trener Mirko Skoko je bil razočaran: »Poraz nas boli iz več razlogov, ne le zaradi tega, ker smo izgubili za gol. Čeprav smo vedeli, kaj bi nam zmaga pomenila in prinesla, smo odigrali zelo slabo. Premagali smo sami sebe, saj smo zgrešili kopico sedemmetrovk in 'zicerjev'. Iskreno priznam, da si s takšnimi igrami tudi ne zaslužimo končnice za prvaka.«

Izidi 20. kroga: Dol TKI Hrastnik – Riko Ribnica 27:26 (13:13), Urbanscape Loka – Dobova 33:29 (19:15), Sviš – Maribor Branik 29:29 (15:13), Trimo Trebnje – Gorenje Velenje 20:22 (8:9), Krka – Koper 30:31 (15:16), Jeruzalem Ormož  – Celje Pivovarna Laško 31:29 (17:17).