Moštva v košarkarski ligi ABA po premoru zaradi pokalnih in reprezentančnih tekmovanj nadaljujejo boje. Do konca rednega dela so še trije krogi, slovenska predstavnika pa se krčevito borita za obstanek. V slabšem položaju je Krka, ki je z le petimi zmagami sama na dnu lestvice. Novomeščani bodo v 20. krogu na delu danes, ko bodo gostili Cedevito. Olimpija ima zmago več od dolenjskega moštva, z uspehom proti FMP v ponedeljek pa bi naredili ogromen korak proti obstanku v jadranskem tekmovanju.

Krka bi si za današnjega nasprotnika v tako težki situaciji gotovo želela koga drugega, a jasno je, da bi s predstavo, kot jo je pokazala v sredo proti Olimpiji, težko premagala kogar koli. V igri Novomeščanov je bilo kljub premoru, kjer so imeli čas za delo, ogromno napak in zgrešenih metov. Še najbolj od vsega pa je v oči bodlo pomanjkanje energije in prave želje po dobrem rezultatu. V kolikor bi Novomeščani danes želeli ugnati Cedevito, bi se v njihovi igri morale zgoditi korenite spremembe. A ker moštvo trenerja Simona Petrova že celotno sezono kaže blede predstave, je vprašanje, če so sposobni v treh dneh povsem spremeniti podobo na parketu.

»Želimo si, da bi nas Cedevita močno podcenjevala, mi pa bomo naredili vse, da jih bomo poskušali presenetiti. Želja po obstanku v ligi ABA je velika. To je še vedno glavni cilj sezone in poskušali bomo narediti vse, da nam uspe,« pravi Simon Petrov.

Liga ABA, 20. krog, danes ob 17. uri: Igokea – Mornar, ob 19. uri: Krka – Cedevita, jutri ob 18. uri: Crvena zvezda – Partizan, ob 20. uri: Cibona – Mega Bemax, ponedeljek ob 18. uri: FMP – Olimpija, ob 21. uri: Budućnost – Zadar