Zaradi tega kartona na tekmi v Amsterdamu Ramos ne bi smel igrati na povratni tekmi teh ekip v Madridu. Po odsluženi kazni pa bi lahko spet zaigral v nadaljevanju sezone - če si ga bo Real seveda zagotovil, prvo tekmo je dobil z 2:1 -, a zdaj je po preiskavi Uefa izrekla še dve tekmi prepovedi igranja, tako da bo madridski klub brez kapetana tudi na obeh morebitnih četrtfinalnih tekmah.

Ramos je karton na prvi tekmi v Amsterdamu dobil ob koncu tekme, dve minuti po zmagovitem golu za 2:1, seštevek treh kartonov v sezoni pa je pomenil, da ga ne bo povratni tekmi. A njegovo dejanje je že takoj zbudilo sume, Uefa pa je v torek sprožila preiskavo, ali je karton res dobil namenoma.

Uefa je kazen utemeljila s pojasnilom, da je igralec povsem očitno želel namenoma dobiti rumeni karton. Uefina današnja kazen ni prva takšna za Real, lani je krovna zveza sploh prvič posegla po tej možnosti v elitnem klubskem tekmovanju; takrat je zaradi namerno prejetega kartona v skupinskem delu lige prvakov dve tekmi prisilno počival Dani Carvajal.