Novico je prvi objavil nemški časnik Spiegel, ki je povzel podatke Football Leaksa. Ramos naj bi pozitiven dopinški test oddal že lani po koncu finalne tekme lige prvakov, v kateri je Real premagal Juventus.

Pri Ramosu so tedaj našli sledi deksametazona. Gre za snov, ki kortizon, ta pa se nanaša na listi prepovedanih snovi svetovne protidopinške agencije (WADA). Deksametazon, je sicer dovoljen, če športnik njegovo uporabo prijavi in ima zanj ustrezno dovoljenje, česar pa Ramos ni storil.

Vso odgovornost je takrat prevzel klubski zdravnik, ki je dejal da je dan pred tekmo Ramosu vbrizgal deksametazon, saj mu je zdravil koleno in ramo. Uefa je takrat zgodbo zdravnika vzela za zaključeno in primeru ni več namenila nobenih pozornosti.

Letos še en prekršek

Če je bila zgodba zdravnika še nekako verjetna in so se stvari malo polegle, pa je Ramos vseeno ostal pod ostrim nadzorom, tako protidopinške agencije kot tudi javnosti. Ramos pa je aprila letos, po prvenstveni tekmi z Malgao poskrbel za nov škandal, saj je pred kontrolo odšel pod prho, kar je v nasprotju s pravili.

Številni mediji tako Uefi očitajo, da ščiti nekatere športnike in klube, saj v primeru Ramos ni prišlo do nobenih sankcij ne do igralca ali klubskega zdravnika, vse se je pometlo pod preprogo. Uefa obtožbe sicer močno zanika in zagotavlja, da vse svoje primere rešuje ustrezno.