Nogometaši v ligi prvakov bodo jutri in pojutrišnjem odigrali tekme petega kroga. Izmed jutrišnjih tekem je največ zanimanja za derbi v skupini G v Rimu med Romo in Realom iz Madrida. Čeprav sta oba kluba v ligi prvakov na vrhu lestvice s po devetimi točkami, imata veliko težav v nacionalnih prvenstvih.

Roma je konec tedna izgubila na gostovanju v Vidmu in je v serie A šele sedma, torej zunaj mest, ki vodijo v evropske pokale. V Romi pravijo, da se mora ekipa še uigrati, potem ko je poleti doživela veliko sprememb v igralskem kadru. Na prvi tekmi v Madridu je Real zmagal s 3:0. »Na Santiago Bernabeu smo prišli s preveč strahu, kar je Real izkoristil. Tokrat igramo doma, zato strahu ne bo. Real ima odločne igralce, trenutno pa res niso v najboljšem stanju,« pred jutrišnjo tekmo meni igralec Rome El Shaarawy.

Obramba Reala prejela že 19 golov

Čeprav je Real v španskem prvenstvu v trinajstih krogih izgubil že pet tekem in je šele na šestem mestu, zastaja le šest točk za vodilno Sevillo. Real je v soboto izgubil kar z 0:3 na gostovanju pri Eibarju, kar je sploh prva zmaga malega basovskega kluba v več kot 70 letih proti velikanu iz Madrida. Real je na igrišču deloval povsem nebogljen in brezkrven. Nima le težav z neučinkovitostjo v napadu (20 golov), ampak še večje s trdnostjo v obrambi, ki je prejela že 19 zadetkov, od tega kar 16 na gostovanjih. Slabšo obrambo v španski ligi na gostovanjih ima le zadnjeuvrščena Huesca, ki prvič igra med elito. Očitno tudi novi trener Santiago Scolari, ki je po štirih zmagah zapored doživel prvi poraz, nima čarobne paličice, da bi ekipa že igrala v slogu evropskega prvaka. Prav vse slabosti obrambe Reala – dolgoletni prvi vratar Navas je še vedno poškodovan – so priložnost za Romo, da vzame skalp uglednemu klubu.

V Madridu zanikajo obtožbe

Dodaten nemir v klub je prineslo poročanje nemškega časnika Spiegel, ki se sklicuje na podatke Football Leaksa, da je kapetan Sergio Ramos dvakrat prekršil dopinška pravila. Spiegel je zapisal, da je Ramos 15. aprila letos po tekmi z Malago zavrnil udeležbo na dopinškem testu in da so junija lani po finalu lige prvakov proti Juventusu v njegovem vzorcu našli deksametazon, ki lahko izboljša koncentracijo. V Realu so zanikali dopinške obtožbe. Ramos pravi, da se je v Malagi pred kontrolo oprhal, ker so mu to dovolili, čeprav je to po španskih protidopinških pravilih prepovedano. V protidopinški agenciji trdijo, da postopek ni pokazal uživanja prepovedanih poživil. Za jemanje deksametazona pa je Ramos zatrdil, da je imel zdravniško potrdilo. Krivdo za ta primer je prevzel klubski zdravnik, ki je priznal, da mu je dan pred tekmo vbrizgal po en odmerek v koleno in ramo. V dopinške dokumente pa je vnesel, da je vbrizgal betametazon, ki je pred tekmami prepovedan.